Gladlaken

Hoes- en onderlaken WendyLett via Direct Healthcare Group

Hoes- en onderlaken WendyLett via Direct Healthcare Group

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het?

WendyLett onderlaken of hoeslaken van SystemRoMedic is een laken met een glad gedeelte in het midden. Deze lakens gebruik je als een normaal onderlaken op je matras en is dus een permanente oplossing die onder je blijft liggen. Zoek je een manier om makkelijker te draaien in bed, of om op de bedrand te komen zitten dan is WendyLett mogelijk een oplossing voor jou.

Het gebruik

Het gladde satijn maakt het draaien en zijwaarts verplaatsen in bed makkelijker. De lakens zijn in meerdere breedtes en glijvlak lengtes beschikbaar. Het glijvlak bevindt zich onder de heup en schouders of onder je hele lichaamslengte.

Afhankelijk van je lichamelijke mogelijkheden, kies je voor de geschikte lengte van het glijvlak. Kun je afzetten met je voeten, dan kies je voor een onderlaken waarbij het gedeelte bij de voeten niet glad is. Zodat je dit afzetten kan blijven doen.

Dit onderlaken leg je op een regulier hoeslaken, waarna het onderlaken onder het matras wordt ingestopt. Dit doe je omdat de stof van het reguliere hoeslaken ter hoogte van je onderbenen voorkomt dat je huid plakkerig en klam wordt. Breng het onderlaken hoog aan in bed zodat je hoofd, schouders en heupen op het gladde gedeelte komen te liggen, en je voeten dus kunnen afzetten.

Zet je tijdens het draaien niet af met de voeten, dan kies je voor een onderlaken of hoeslaken met een langer glijvlak, waarbij het gladde gedeelte helemaal doorloopt in de lengte van het matras.
Je kunt het WendyLett laken ook op een luchtwisseldruk matras gebruiken, de hoeken van het hoeslaken zijn open zodat de slang van het luchtwisseldruk matras erdoor kan.

Wil je ook hogerop in bed raken?

Als je ook zelfstandig op een Wendylett hoeslaken of onderlaken hogerop in bed wil raken, zou je ook gebruik kunnen maken van een WendyLean glijkussensloop. Het onderlaken en hoeslaken glijden namelijk wel bij een zijdelingse verplaatsing of een draai, maar als deze zonder combinatie van andere WendyLett hulpmiddelen gebruikt worden, niet richting het hoofdeinde. De WendyLean glijdt wel richting het hoofdeinde als je bijvoorbeeld afzet met je voeten.

Gebruiken met of zonder pyjama?

Direct Healthcare Group geeft aan dat indien je zonder pyjama slaapt dat je naast een WendyLett onderlaken of hoeslaken gebaat zou zijn met ook een WendyLett2Way treklaken dat je op het onderlaken of hoeslaken legt. Indien je met pyjama slaapt, en zelfstandig draait in bed kun je het onderlaken of hoeslaken zonder WendyLett2way gebruiken.

Wat is een WendyLett2Way?

Het WendyLett2Way is een opleglaken van geweven katoen. Het glijdt alleen in de richting van de strepen, in dit geval twee richtingen. Indien dit laken in de breedte op het matras ligt, kun je makkelijker draaien in bed. Gebruik dit laken alleen in combinatie met een WendyLett onderlaken of hoeslaken. En zorg dat je schouders en heupen op het steeklaken liggen. Indien je zelf mee kan helpen in bed om te draaien, maar je hebt hierbij een klein beetje ondersteuning nodig, dan zou de WendyLett2Way steeklaken in combinatie met een onderlaken of hoeslaken mogelijk ook een oplossing voor jou kunnen zijn.

Zowel het glijonderlaken, hoeslaken (en indien van toepassing treklaken) zijn  tot 300kg gebruikersgewicht te gebruiken.

Het onderhoud

Bovenaan de WendyLett hoes- en onderlakens zit een label met de was instructies.
Om de levensduur te verlengen kun je het beste geen wasverzachter gebruiken, en de WendyLett producten aan de lijn laten drogen (of op een lage stand in de wasdroger)

Specificaties

De randen van de lakens zijn voorzien van anti-slipranden.
Het WendyLett onderlaken en hoeslaken zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Afhankelijk van je lichamelijke mogelijkheden, matrasbreedte en eventueel persoonlijke voorkeur kun je een keus maken uit de verschillende modellen.

De WendyLett onderlaken, hoeslakens en steeklakens zijn onder andere verkrijgbaar bij zorgwinkels zoals Decocare, Medipoint of Vegro. Een onderlaken is verkrijgbaar voor ongeveer € 99,- . En een hoeslaken vanaf ongeveer € 149,-. Vraag bij de verkoopplekken naar de mogelijkheid om de WendyLett hoeslakens/onderlakens uit te proberen of hier uitleg over te krijgen.

Vergoeding via zorgverzekeraar?

WendyLett hoeslaken of onderlaken wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars. Dit kan in kortdurende uitleen (2 x 13 weken), daarna is omzetten naar langdurige uitleen indien noodzakelijk mogelijk. De leverancier kiest welk glijzeil/glijlaken aangeboden wordt binnen de gestelde specificaties. Voor de WendyLett hoes- of onderlaken is het daarom soms vereist om een aanvullende verklaring van een ergotherapeut toe te voegen om deze te kunnen ontvangen.

Het is ook mogelijk dat je na de 26 weken leenperiode de mogelijkheid krijgt om de geleende WendyLett over te nemen.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 9 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Hoes- en onderlaken WendyLett via Direct Healthcare Group? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp