Glijdeken

Glijrol Maxi Mini van Arjo

Glijrol Maxi Mini van Arjo

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het?

Glijrol Maxi Mini van Arjo is een van de tunnelvormig glijzeilen die Arjo heeft.

 

Het gebruik

Als iemand je helpt om te draaien en verplaatsen in bed, en je kunt dit niet zelfstandig dan zou een tunnel glijzeil een oplossing voor jou kunnen zijn.

Het is belangrijk om de glijrol van schouders tot aan de heupen aan te brengen, dan hebben jij en de degene die jou helpt er het beste profijt van.

Verplaatsen met het glijzeil kan naar links of rechts. Maar het is ook mogelijk om hoger in bed te raken. De verplaatsingsrichting bepaalt de richting van aanbrengen. Je kunt na aanbrengen richting de gesloten zijden glijden.

Als je zelf wel mee kan helpen bijvoorbeeld door de draai in te zetten of met je voeten af te zetten op het matras om hoger in bed te komen, kan een glijzeil ook zijn doordat deze bewegingen door de glijrol makkelijker gaan.

Na het draaien en verplaatsen altijd de glijrol te verwijderen. Met een glijzeil mag je niet van bed worden getild daar is het materiaal niet sterk genoeg voor, ook mag je niet zelf opstaan uit bed met een glijrol onder je billen, dit geeft namelijk valrisico.

De Maxi Mini als extra glijmateriaal

Arjo adviseert de glijrol ook als extra glijmateriaal in combinatie met andere hulpmiddelen.

Bijvoorbeeld tussen een transferlaken en je matras, of onder je voeten tijdens het gebruik van de Maxi Slide kit als je voeten zonder extra glijmateriaal het matras raken.

 

Wanneer is een glijzeil niet (meer) geschikt

Als degene die jou helpt, goed bekend is met de glijzeiltechnieken. Maar het lukt niet (meer) om het glijzeil (alleen) onder jou aan te aan te brengen en/of te gebruiken. Bijvoorbeeld door hoger lichaamsgewicht al dan niet in combinatie met het niet mee kunnen helpen. Kies dan voor een ander hulpmiddel dat permanent in bed kan blijven liggen zoals het Tillaken Maxi Transfer Sheet van Arjo

 

Specificaties

Dit glijzeil is 110 x 110 cm groot, dat is ongeveer de grootte van een half bed, en is gemaakt van nylon.

Het onderhoud

De Maxi Mini kan gewassen worden op 80 graden, en laat je aan de lucht drogen.

 

 

Waar te koop?

De Maxi Mini is verkrijgbaar voor ongeveer €146,- via de gegevens onderaan de contactpagina van Arjo  kun je de Glijrol Maxi Mini aanschaffen.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 mei 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijrol Maxi Mini van Arjo? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp