Glijzeil

Glijmat EasySlide 50×60 van SystemRoMedic van Direct Healthcare Group

Glijmat EasySlide 50×60 van SystemRoMedic van Direct Healthcare Group

Beoordelingen (0)

Informatie

EasySlide van SystemRoMedic kan een oplossing zijn als je een hulpmiddel zoekt voor het (deels) zelfstandig zijdelings verplaatsen, draaien, hogerop verplaatsen in bed en verplaatsen naar de bedrand.

 

Specificaties

Wat is het?

Het is een kleine, zachte tunnelvormige glijmat en is onder andere verkrijgbaar in formaat 50 x 60 cm. Deze maakt het verplaatsen in bed makkelijker door het gladde materiaal aan de binnenzijde van de glijmat, hierdoor is er minder weerstand tijdens het verplaatsen al liggend of zittend op de EasySlide.

Het is verkrijgbaar in twee verschillende materialen (versies), polyester (vuil werend) of microvezel (comfortabel als je veel in bed ligt).  Er zijn ook bescherm- en wegwerphoezen voor de EasySlide te koop.

 

Het gebruik

De EasySlide kan onder je schouders geplaatst worden, zodat je makkelijker met lage weerstand hoger in bed kan komen te liggen. Door bijvoorbeeld met je voeten af te zetten op het matras, en zo door de EasySlide naar hoger in bed kan schuiven.

Of de glijmat kan onder je heupen gepositioneerd worden zodat je makkelijker op de EasySlide zijdelings kan verplaatsen.

Ook kun je de EasySlide gebruiken om zittend bij de bedrand schuivend de transfer te maken naar en van de rolstoel naast het bed. De rolstoel moet wel strak naast het bed geplaatst zijn, zodat je direct over kunt schuiven.

Je kunt met de EasySlide alleen verplaatsen richting de gesloten zijden. Wil je dus hoger in bed komen te liggen, zorg er dan voor dat de gesloten zijden richting jouw hoofd en voeten wijzen.

Wil je naar links of rechts verplaatsen, dan dienen de gesloten zijden links en rechts naast je flanken te zitten.

De EasySlide kan zelfstandig gebruikt worden en nodigt hiertoe uit. Maar indien je hulp krijgt van iemand, maar wel kunt meehelpen is dit mogelijk ook een geschikt hulpmiddel. Het vermijd voor degene die jou helpt dat hij jou moet tillen, wat ten goede komt bij de fysieke belasting voor die persoon. En zorgt er ook voor dat er minder aan jou zelf getrokken of geduwd moet worden.

 

Het onderhoud

De EasySlide kan gewassen worden tussen de 60-80 graden, gebruik geen wasverzachter! Drogen aan de lucht wordt aangeraden om de levensduur te verlengen.

Waar te koop?

De EasySlide is verkrijgbaar voor ongeveer € 154,-. En is onder andere verkrijgbaar bij Health2work 

Informeer bij je zorgverzekering naar eventueel vergoedingsmogelijkheden.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 9 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijmat EasySlide 50×60 van SystemRoMedic van Direct Healthcare Group? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp