Glijzeil

Glijzeil Ultra van JOYinCARE

Glijzeil Ultra van JOYinCARE

Beoordelingen (0)

Informatie

Glijzeil Ultra van JOYinCARE kan gebruikt worden voor draaien, opzij of hoger in bed verplaatsen in bed. A;s iemand je hierbij helpt zou dit glijzeil een oplossing voor jou kunnen zijn.

Het gebruik

Door middel van het glijzeil kan degene die jou helpt het draaien en verplaatsen in bed makkelijker en met minder weerstand uitvoeren.

Daarnaast kan het glijzeil ook door een andere onder jou neergelegd worden, zodat je de beweging zelf makkelijker kan maken.

Het is van belang dat je schouders en heupen op het glijzeil liggen zodat het glijzeil goed gebruikt kan worden, hierdoor heb je het beste resultaat en de minste fysieke belasting.

Indien je zelf wel mee kan helpen bijvoorbeeld door de draai in te zetten of met je voeten af te zetten op het matras om hoger in bed te komen, kan een glijzeil namelijk ook helpend zijn doordat deze bewegingen door het glijzeil makkelijker en met minder weerstand gaan. De instellingen van het bed, hoofd voor kortere tijd iets lager leggen, of de papegaai kunnen hierbij ook ondersteunend zijn.

Na het draaien en verplaatsen dient het glijzeil te worden verwijderd. Met een glijzeil mag je niet van bed worden getild daar is het materiaal niet sterk genoeg voor. Ook is het niet verstandig om ermee op de rand van het bed te schuiven. Dit geeft namelijk valrisico.5

 

Wanneer is een glijzeil niet (meer) geschikt

Als degene die jou helpt, goed bekend is met de glijzeiltechnieken, maar het lukt niet (meer) om het glijzeil (alleen) onder jou aan te aan te brengen en/of te gebruiken. Bijvoorbeeld door hoger lichaamsgewicht al dan niet in combinatie met het door jou niet mee kunnen helpen tijdens de verplaatsingen. Kies dan voor een ander hulpmiddel dat permanent in bed kan blijven liggen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Glijzeil Ultra dan kun je dit lezen op de website van JOYinCARE.

 

Specificaties

Wat is het?

Het glijzeil is van rood gecoat nylon gemaakt en is tunnelvormig. Dit betekend dat 2 zijden van het glijzeil gesloten zijn. Afhankelijk van de manier van aanbrengen kan degene die jou helpt je opzij verplaatsen of draaien, of in de lengte verplaatsen in bed.

Dit glijzeil is verkrijgbaar in maat M (122x100cm)  en maat L (122x200cm). Indien gewenst kan dit glijzeil ook op maat gemaakt worden.

Het onderhoud

Dit glijzeil mag in de wasmachine tot 60 graden.

Waar te koop?

Glijzeil Ultra is bij JOYinCARE verkrijgbaar vanaf ongeveer €130,- (maat M) het glijzeil is te bestellen via de contactgegevens van JOYiznCARE.
De glijzeilen van JOYinCARE zijn ook aan te schaffen via dealers als Medipoint en Kersten.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 12 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijzeil Ultra van JOYinCARE? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp