Overige hulpmiddelen lichaamshouding

Draaikussen Rollover van Ortho Innovatief

Draaikussen Rollover van Ortho Innovatief

Beoordelingen (0)

Informatie

De Rollover van Ortho Innovatief kan een oplossing voor jou zijn als je door iemand geholpen wordt en bijna niet mee kunt helpen. Je draait er makkelijker mee op je zij, met name tijdens jouw verzorging.

De Rollover is een W-vormig kussen van polyether-schuim met een water afneembare dartex hoes.
De Rollover is een W vormig kussen om jou op bed op je zij te draaien. Jouw hulpverlener legt jouw benen ter hoogte van je knieën goed in de openingen van de W vorm. Door het kussen te kantelen rol je op je zij. Door je armen en schouders goed te leggen, kom je in een stabiele lig en kan jouw zorgverlener je helpen met zorghandelingen. Door het kussen weer terug te draaien kom je weer in ruglig.

Voor de fysieke belasting van degene die jou helpt is het van belang dat je bij aanvang van de draai niet te ver van deze persoon af ligt, om te voorkomen dat diegene halverwege de draai te veel moet gaan reiken.

Naast de standaard Rollover, is er ook een Rollover die geschikt is als je een heup gebroken hebt. De standaardversie rolt beter, doordat de Rollover voor mensen met een gebroken heup een plattere kant heeft. Deze versie van het kussen zorgt echter bij mensen met een gebroken heup voor minder pijn tijdens het gebruik. Deze versies zijn niet geschikt voor gebruik op de douchebrancard, maar voor een meerprijs bestaat daar ook een versie voor.

Specificaties

De hoes van het kussen kun je reinigen met een doekje met allesreiniger.

De Rollover is te koop via Ortho Innovatief en kost € 420,-. Via de thuiszorg is het kussen ook mogelijk in bruikleen.  Na aanschaf mag men het kussen indien nodig binnen 30 dagen retourneren. Daardoor kun je het uitgebreid en in je eigen omgeving testen. Een demonstratie aanvragen via Ortho Innovatief is ook mogelijk.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 14 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Draaikussen Rollover van Ortho Innovatief? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp