Schommelstoel

Zorgstoel ZEN van FitFORM

Zorgstoel ZEN van FitFORM

Beoordelingen (0)

Informatie

De Fitform ZEN Zorgstoel is speciaal ontwikkeld voor mensen die onrust ervaren als gevolg van dementie of een andere neurologische aandoening.
Voorbeelden hiervan zijn rusteloosheid, continue rondlopen, tikken op tafel, roepen, krabben. De schommelfunctie staat centraal in het doel van deze stoel: onrust verminderen.

Wat kan een ZEN Zorgstoel?

Een Fitform ZEN Zorgstoel is een speciale uitvoering van de Fitform-fauteuil 574 Vario. Dit is een comfortabele relax- en sta-opfauteuil die snel en met eenvoudig gereedschap van maat kan worden gewijzigd.

Schommelbeweging

Een belangrijk kenmerk van de Fitform ZEN Zorgstoel is de elektrische schommelbeweging. Onderzoeken hebben aangetoond dat een schommelbeweging positief kan bijdragen aan vermindering van een onrustig gevoel. Soms valt iemand zelfs in slaap hierdoor. Lees op de site van Fitform diverse ervaringsverhalen

De sta-op functie

De sta-op functie van de Fitform ZEN Zorgstoel zorgt ervoor dat je als je dat zelf nog kunt makkelijker kunt gaan zitten en opstaan uit de stoel. En als iemand jou helpt als je minder mobiel bent niet zwaar hoeft te tillen. Voordeel ook, dat jij zoveel mogelijk je lichamelijke mogelijkheden blijft gebruiken.

 

Specificaties

Instelbare zitondersteuning

De Fitform Zen Zorgstoel kan wanneer nodig ingesteld worden op jouw lichaamsmaten, zodat je goed ondersteund kan zitten. De zithoogte, zitdiepte, armleuning hoogte, lende steun, hoofd- en nekkussen en hoofdsteun, zijn allen instelbaar.

Handbediening

De Fitform ZEN Zorgstoel is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening. Deze handbediening heeft slechts drie knoppen. De knoppen zijn voorzien van afbeeldingen en geven duidelijk aan welke functie je ermee bedient.

Slow Motion schommelbeweging

De schommelbeweging is instelbaar op twee snelheden. Fitform geeft aan dat onderzoeken hebben aangetoond dat deze Slow Motion schommelbewegingen niet alleen een gevoel van rust geven, maar ook decubitus en oedeemvorming kunnen verminderen.

Voorgeprogrammeerde gebruikersprofielen

Vier verschillende profielen zorgen ervoor dat de stoelbewegingen veilig aansluiten bij jouw mogelijkheden en voorkeuren. Afhankelijk van de mobiliteit, hoeveelheid energie en voorkeuren maak je een keus voor het geschikte profiel.

Gebruikersprofiel A: Stoel kantelt van zitstand naar relaxstand en vervolgens verder achterover naar ligstand. In de sta-op stand kom je tot een bijna staande positie.

Gebruikersprofiel B: Stoel kantelt alleen van zitstand naar relaxstand. In de sta-op stand eindig je in een bijna staande positie.

Gebruikersprofiel C: Stoel kantelt van zitstand naar relaxstand en vervolgens verder achterover naar ligstand. In de sta-op stand word je een klein stukje opgetild.

Gebruikersprofiel D: Stoel kantelt alleen van zitstand naar relaxstand. In de sta-op stand word je een klein beetje opgetild.

Bekleding en mogelijke opties

De Fitform ZEN Zorgstoel is verkrijgbaar in diverse bekledingen, zowel (kunst)stoffen, indien gewenst met een toegevoegde behandeling zoals incontinentiebehandeling.

Ook is de Fitform ZEN Zorgstoel verkrijgbaar in leren bekleding.

Indien gewenst is de Fitform ZEN Zorgstoel aanpasbaar door extra opties waardoor de Zorgstoel bijvoorbeeld op zijn plek kan draaien, door een ander verplaatsbaar is (ook als je er op zit), de zijkant weg te klappen is voor makkelijkere transfer van/naar de rolstoel.

De Fitform ZEN Zorgstoel valt onder de zorgstoelen collectie van Fitform, deze stoelen zijn bij verschillende dealers te koop. Op de website van Fitform kun je verkoopplekken bij jou in de buurt vinden. Een Fitform ZEN Zorgstoel kost rond de € 4.200, -

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Zorgstoel ZEN van FitFORM? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling