Sta op stoel

Zorgfauteuil 570 Vario van Fitform

Zorgfauteuil 570 Vario van Fitform

4.8
Beoordelingen (1)

Informatie

Heb jij een speciale aangepaste stoel nodig dan is de zorgfauteuil 570 Vario van Fitform wellicht een goede optie.  Deze stoel wordt helemaal op je persoonlijke maat ingesteld. Dat geldt voor de zithoogte, zitdiepte en armleuninghoogte. Er zijn verschillende zitbreedtes beschikbaar. Ben je niet zo groot, dan is er een mini-variant. Ook de hoogte en dikte van de lendensteun is op maat instelbaar.

In deze zorgstoel kun je goed ondersteund en comfortabel zitten, relaxen en liggen (met de benen omhoog). Een sta-op functie zorgt ervoor dat je makkelijk zelf uit je stoel kunt opstaan. De ergonomisch verantwoorde ‘vaste’ zithoek voorkomt onderuitzakken en blijft ook in de kantelpositie intact.

De Fitform 570 Vario Zorgfauteuil wordt in bepaalde situaties vergoed door de zorgverzekeraar. Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. Een speciaal aangepaste fauteuil valt alleen onder de vergoedingsregeling van de zorgverzekeraar als je een ernstig zitprobleem hebt. Bijvoorbeeld balansproblemen, ernstige scoliose, spasticiteit of bewegingsbeperking in heup en knie. Als je “alleen” moeite hebt met opstaan en gaan zitten, is een sta op stoel op maat mogelijk wel een goede oplossing voor jou, maar krijg je meestal niet vergoed.

Als je aanspraak wilt maken op een vergoeding heb je een medische verklaring van jouw arts nodig. En heb je een uitgebreid ergotherapeutisch verslag nodig. De zorgverzekering (of gemachtigde hulpmiddelenleverancier) beoordeelt de aanvraag, nadat zij een huisbezoek hebben afgelegd.

Vergoeding via jouw gemeente (Wmo)?

Als je niet in aanmerking komt voor vergoeding via de zorgverzekeraar, is het soms wel mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding via de Wmo aan te vragen. Elke gemeente vult de mogelijke vergoedingen zelf in, informeer bij jouw eigen gemeente naar de mogelijkheden

 

Specificaties

Je kunt kiezen voor diverse individuele aanpassingen en opties die aansluiten bij specifieke behoeften. Voorbeelden hiervan zijn:

  • ILP extra rugleuning kan fijn zijn als je een probleem hebt met je rompbalans
  • Wegklapbaar zijpand, voor transfer naar en van een rolstoel
  • Arthrodese zittingo.a. een goede oplossing als je een beenprothese en/of een bewegingsbeperking van heup of knie hebt
  • Extra verlende beensteun, o.a. prettig als je orthopedische schoenen draagt
  • Uitwisselbaar zittingsysteem, voor diverse kussens (traagschuim, latex, antidecubitus)
  • Hemiplegie armleuning biedt extra ondersteuning en comfort als je een halfzijdige verlamming hebt
  • Optie Fitmotion ,geeft een seintje als het tijd wordt om te gaan bewegen, omdat langdurig stilzitten niet goed voor je gezondheid is. Wanneer zelf bewegen op dat moment niet mogelijk of gewenst is, zet fitMotion de fauteuil in een hele subtiele beweegstand.

 

Deze stoel is bij verschillende (zorg)winkels te koop vanaf circa  € 2.150 ,-

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Zorgfauteuil 570 Vario van Fitform? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling