Enkel Voet Orthese (EVO)

Foot-up Össur

Foot-up Össur

Beoordelingen (0)

Informatie

Foot-Up is een lichtgewicht orthese die ondersteuning biedt bij een gedeeltelijke verlamming (parese) van de voetheffers, klapvoet of soortgelijke klachten waarbij de voetheffers minder effectief functioneren. De orthese leidt tot een zichtbare verbetering van het looppatroon door de voet te ondersteunen op het moment dat deze wordt opgetild.

Indicatie: milde voethefferszwakte / klapvoet; 

  • Zenuwparese / zenuwuitval van de voetheffer zenuwen (kuitbeenzenuw: n. peroneus)
  • Herniaklachten / stenose van het wervelkanaal met zenuw uitstraling naar het onderbeen
  • ‘Hanentred’
  • Zwakte van de voetstrekspieren

Nadeel: slijt relatief snel

Alleen geschikt voor een lage schoen

 

Specificaties

De brace is verkrijgbaar in 2 kleuren en in verschillende maten, zie onderstaande tabel.

Het bevestigen van het elastiek aan de voorvoet zorgt ervoor dat je voet omhoog wordt getrokken in de zwaaifase tijdens het lopen. Dit voorkomt struikelen en het blijven hangen van de voet achter drempels en dergelijke. De Foot-Up bestaat uit een enkelbandage en wordt standaard geleverd met een schoentong plastic inlay die je onder de veters van je schoen plaatst.

Om de juiste maat te bepalen moet je de enkelomvang opmeten net boven de enkel ‘knobbels’. Je  kunt dit het beste over de sok heen meten. Vergelijk vervolgens de omvang met de maten in onderstaande tabel.  Bij twijfel kun je beter de grotere bandage bestellen omdat ze vrij klein uitvallen.

Maat
Enkel omvang
Voet omvang (t.b.v. shoeless bandage)
Medium 18-21 cm < 20cm (Small)
Large 22-26 cm 20-24cm (Medium)
x-Large 27-33 cm 24-28cm (Large)
    28cm+ (X-Large)

NB: Standaard de ‘shoeless bandage’ is een los te bestellen accessoire en zit nooit standaard bij de foot-up geleverd!

Specificaties

Gewicht 0,75 kg
Afmetingen 13 × 16 × 5 cm
Kleur

Zwart, Beige

Maat

M, L, XL

Zijde

Universeel

Mate van ondersteuning

2

De afstand waarop je de  ‘plastic inlay’ onder de veters plaatst bepaalt de mate van ondersteuning. Des te verder u de plastic schoentong inlay van de enkel af plaatst, des te meer correctie zal de foot up geven. De trekkracht van het elastiek zorgt ervoor dat je voet omhoog getrokken wordt.

De Foot-up orthese wordt standaard geleverd met 1 inlay voor tussen de veters. Als accessoire is de Shoeless Bandage  leverbaar voor het lopen op blote voeten óf met niet geveterde schoenen. Het is ook mogelijk om de schoentong plastic inlay extra te bestellen waardoor je deze in meerdere schoenen kunt plaatsen. Hierdoor wordt het wisselen van schoenen een stuk eenvoudiger. 

Deze orthese is te koop vanaf ongeveer € 80,-. Orthesen worden door de zorgverzekeraar vergoed als er een verwijzing wordt uitgeschreven door een medisch specialist. 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 mei 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Foot-up Össur? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Enkel Voet Orthesen (EVO) - Functionele Elektro Stimulatie (FES)

Bekijk de keuzehulp