Sta-op-hulp

Opstahulp Sara Stedy van Arjo

Opstahulp Sara Stedy van Arjo

3.8
Beoordelingen (6)

Informatie

De Sara Stedy van Arjo is een opstahulp waarin je nog voor zover mogelijk actief kan meewerken bij het gaan staan en zitten. De Sara Stedy kan een oplossing zijn voor transfers van en naar stoel, toilet of de rand van het bed. Dit hulpmiddel is wellicht een oplossing als je door verminderde (been)kracht niet meer ongesteund kan overstappen. Je moet voldoende rompbalans hebben om tijdens het verrijden stevig te blijven zitten of staan in de Sara Stedy. Ook heb je altijd iemand nodig die de Sara Stedy voor jou verrijdt.

Voor de transfer zet je je voeten op de stroeve voetenplaat en trek je je op aan de stevige beugel. Tot je stevig staat. Zo train je ook tijdens de transfer nog een beetje je spieren en bewegelijkheid. De twee naar beide kanten wegdraaibare zitvlakken kunnen achter je gesloten worden waarna je er tegen steunen kunt in een zit-sta stand. De kniesteunen kunnen bijdragen bij het veilig opstaan en gaan zitten, en geven steun als je op de zitvlakken steunt. Dit is meestal prettig als je een stukje moet rijden met de Sara Stedy.

De poten van beide modellen kunnen met een voetpedaal gespreid en gesloten worden, zo kom je recht boven de meeste afmetingen stoelen en toilet.

Voor extra steun en veiligheid tijdens de transfer kan een rugsteunband gebruikt worden, die met clips aan de Sara Stedy wordt gekoppeld.

 

Specificaties

Er zijn twee uitvoeringen van de Sara Stedy:

  • De Sara Stedy, ontworpen voor gebruikers met een lengte van 149-193 cm en een gewicht van maximaal 182 kg.
  • De Sara Stedy Compact, geschikt voor kleinere gebruikers met een lengte van 138-172 cm en ook een gewicht van maximaal 182 kg.

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Opstahulp Sara Stedy van Arjo? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling