Rolstoel accessoires

Rolstoelwielen Loopwheels van Multi Adapt

Rolstoelwielen Loopwheels van Multi Adapt

4.9
Beoordelingen (15)

Informatie

Tip van scouter Annemarieke: de Loopwheels. Dit zijn verende rolstoelwielen. In plaats van spaken hebben deze speciale wielen 3 veren gemaakt van carbon fiber (koolstof composiet). De as waaraan de veren zijn bevestigd, beweegt flexibel mee tijdens het rijden. Zo zijn de schokken tijdens het rollen minder groot.

De verende wielen passen aan alle handbewogen rolstoelen met wielmaat 24 of 25 inch. Ze werken het best als je tussen de 50 en 120 kg weegt. Je kan de geveerde wielen in verschillende kleuren krijgen. Met de Loopwheels kan je met groter gemak over hobbels en oneffenheden in het wegdek rijden, vertelde Annemarieke. Verder raak je minder moe omdat je bij het voortbewegen van de rolstoel minder kracht hoeft te zetten. De verende wielen corrigeren ook onregelmatigheden in je eigen zithouding. Je kan de Loopwheels zowel buiten als binnenshuis gebruiken. Let op: het kan even wennen zijn!

Loopwheels vergen weinig onderhoud en zijn nauwelijks aan slijtage onderhevig. Ze bestaan immers slechts uit een paar onderdelen en hebben geen scharnierpunten. De carbon fiber en de speciale lijm die bij de bevestiging is gebruikt, maken de wielen niet alleen veerkrachtig maar ook duurzaam. De verende wielen passen aan alle handbewogen rolstoelen met wielmaat 24 of 25 inch. Ze werken het best als je tussen de 50 en 120 kg weegt.

Loopwheels zijn verkrijgbaar vanaf € 1.500,-  voor gekleurde wielen betaal je € 35,- extra.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Rolstoelwielen Loopwheels van Multi Adapt? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling