Tilband

Tilbanden Turner en Twin Turner van Guldmann

Tilbanden Turner en Twin Turner van Guldmann

Beoordelingen (0)

Informatie

De tilband Turner van Guldmann kan voor jou een oplossing zijn als je niet zelf op je zij kunt gaan liggen, en het een zware handeling is voor degene die jou helpt om te draaien in bed. 

Wat is het?

De Turner is een smalle trapeziumvormige tilband van polyester, die wordt gebruikt om jou met behulp van een plafondlift of verrijdbare tillift op je zij te draaien. De tillift moet uitgevoerd zijn met een tiljuk geschikt voor tilbanden met lussen. Door de Turner te gebruiken is de fysieke belasting voor degene die jou helpt aanzienlijk lager.

Het gebruik

De klittenbandriem aan  smalle zijde van de Turner brengt degene die jou helpt onder je door, ter hoogte van je onderrug. Deze klittenbandriem wordt vastgemaakt aan het bed(hek). De lussen aan de brede zijde worden bevestigd aan de tillift. Door de tillift omhoog te halen,  draai je door de Turner op je zij.

Nadat je op je zij bent gelegd kan degene die je helpt je verzorgen en/of aankleden. Doordat de Turner smal is, kan degene die jou helpt een groot gedeelte van jouw huid zien. De Turner bedekt namelijk in zijlig alleen jouw onderrug. Het kan dus ook gebruikt worden om jouw huid te controleren of behandelen.

De Turner kan ook ondersteuning bieden bij het geven van wisselligging, door je op je andere zij te draaien. Ook kan de Turner gebruikt worden om makkelijker een andere tilband aan te leggen zonder jou met de hand te draaien.

Deze draagband is geschikt tot 255 kg gebruikersgewicht.

Ook ondersteuning nodig bij het draaien naar je andere zij?

Indien je zowel ondersteuning nodig hebt om naar links als rechts te draaien, bestaat er ook de Twin Turner. Deze gebruikt hetzelfde systeem als de Turner, maar is twee kanten op te gebruiken. Dit zonder dat je de draagband opnieuw hoeft aan te brengen. De vorm van deze draagband kun je ongeveer vergelijken met een gespiegelde trapezium of de contour van een vlinderdas.

In tegensteling tot de Turner, heeft de Twin Turner zowel aan de linkerzijde lussen en een klittenbandriem als aan de rechterzijde.

Op je zij draaien gebeurt hetzelfde als bij de Turner. Als je daarna op je andere zij gedraaid moet worden, worden de lussen en klittenband riem allen losgemaakt, en worden de te gebruiken klittenbandriem en lussen van zijde gewisseld.

 

 

Meer weten?

Wil je meer informatie lezen over de Turner of Twin Turner dan kun je dit lezen op de website van Ergocare

 

Waar te koop?

De Turner is te koop voor ongeveer €247,-.

De Twin Turner afhankelijk van de maat vanaf €454,-.

Via de contactgegevens is Ergocare te bereiken voor meer informatie of afstemmen van de hulpvraag. Zij kunnen je ook helpen met een aanvraag bij de Wmo voor dit hulpmiddel.

 

 

 

 

Specificaties

De Twin Turner is er in 3 maten regular-large en bariatric. 
Turner en Twin Turner in regular-large geschikt tot 255 kg

Twin Turner bariatric geschikt tot 500 kg

De Turner is te koop voor ongeveer € 247,-.

De Twin Turner afhankelijk van de maat vanaf € 454,-.

Meer weten, of het hulpmiddel uitproberen, neem contact op met Guldmann. Zij kunnen je ook helpen met een aanvraag bij de Wmo voor dit hulpmiddel.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Tilbanden Turner en Twin Turner van Guldmann? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp