Transfer kussens

Voetenbankje FootStool van SystemRoMedic

Voetenbankje FootStool van SystemRoMedic

Beoordelingen (0)

Informatie

Het voetenbankje FootStool van SystemRoMedic heeft diverse toepassingsmanieren en -plaatsen voor een betere zithouding of voor transfers. Als je iets zoekt dat je zelfstandig of deels met hulp kunt gebruiken om jezelf te verplaatsen in bed, dan zou de FootStool een mogelijke optie kunnen zijn.

Specificaties

FootStool is een voetenbankje met een inkeping aan de voorkant, waar je met de voeten of hand op af kunt zetten ter ondersteuning bij transfers in je bed of bij je bed, maar ook bij (rol)stoel en toilet.

Het materiaal van de FootStool is stroef zodat het niet wegschuift, De FootStool is verkrijgbaar in 5 en 10 cm hoog.

Het gebruik in bed:  je kunt de FootStool gebruiken om je af te zetten met de voeten zodat je hoger in bed komt te liggen. De FootStool staat dan rechtop (verticaal) tegen het voeteneind. Dit kun je eventueel doen in combinatie met glijzeil of glijlaken. Of met anti-slip sokken.

Dichter bij de bedrand komen. Zittend op de bedrand kun je als de FootStool plat op de grond ligt er met je voeten op steunen. En door tegelijkertijd met je handen op het matras, en je voeten op de FootStool af te zetten dichter bij de bedrand komen. Om daarna eenvoudiger op te staan.

Als je op je bedrand zit, met je hand op het matras wilt afzetten om dichter naar de bedrand te verplaatsen, maar hierbij te veel wegzakt met je hand(en), dan kan de FootStool plat op het matras een oplossing voor jou zijn. Deze methode kun je ook gebruiken wanneer je rechtop in bed zit, maar hoger in bed wil raken.  Je legt de FootStool dan zittend in bed naast je.

De matrasoppervlakte waar je op steunt is door de FootStool steviger, waardoor het meer stabiliteit kan bieden. En je mogelijk beter kunt afzetten.

Het onderhoud: Het materiaal kan met zeep of antibacteriële oplossing schoon gemaakt worden. Eventueel kan er een FootStoolCover (beschermhoes) van afneembaar materiaal los worden aangeschaft.

Fysieke belasting. De Inkeping aan de voorkant zorgt ervoor dat degene die jou helpt, indien de FootStool op de grond ligt, zo dicht mogelijk bij jou kan staan. Dat zorgt voor voor een betere werkhouding tijdens jouw ondersteuning.

Meer weten? Je kunt meer lezen op de website van Direct Healthcare Groep.

De FootStool van 10 cm is bij dealer Health2Work verkrijgbaar voor ongeveer €114,-.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 12 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Voetenbankje FootStool van SystemRoMedic? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp