De verblijfsband voor een passieve tillift kan handig zijn, want na de transfer hoef je namelijk de verblijfsband niet weg te halen. De cliënt zit op de verblijfsband. De rand van de verblijfsband zit niet onder het zitvlak – zoals bij een standaardtilband, maar de stof loopt door tot over de stuit.
De verblijfsband is gemaakt van speciaal ademend en stretchend materiaal dat zich aan het lichaam aanpast. Ze bestaan in diverse materialen, zoals bamboe, of een zachte netstof en ze worden ook wel eens gevoerd met stretchend badstof. Dus laat je goed voorlichten om uit te zoeken wat bij jou past.
De tilbanden met hoofdondersteuning hebben vaak baleinen in het hoofdgedeelte om voldoende steun te geven tijdens de transfer. Laat deze weghalen als je in de stoel zit.
De verblijfsbanden kunnen ook heel handig zijn als je in een ligorthese slaapt, het aanbrengen en weer weghalen in zo’n orthese is soms lastig en voor jou belastend.
Als je gebruik wilt maken van het toilet met een passieve lift is de verblijfsband niet zo handig. Je moet dan eerst een tussenstop maken voor het verwijderen van de kleding en de verblijfsband. Denk aan het maximum tilgewicht van de verblijfsband: die kan veel minder zijn dan wat de lift aankan.
De meeste leveranciers van tilliften kunnen verblijfsbanden leveren. Vaak ook in speciale versies voor zware mensen, of mensen met een of twee amputaties. De afbeeldingen die je ziet zijn van de Sling All Day (Arjo) en VIP CoolPlus (JOYinCARE).
Prijzen van tilbanden lopen uiteen, verblijfsbanden starten zo rond de € 380,-.
Laatst gewijzigd op 23 november 2024 door Scouters
Ben jij bekend met Verblijfsband voor passieve tillift? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!
Schrijf een beoordeling