Game tool

Aangepast gamen met NMA Gaming

Aangepast gamen met NMA Gaming

Beoordelingen (0)

Informatie

Aangepast gamen met NMA Gaming bedenkt oplossingen voor gamen met een ernstige beperking. Je bestuurt het spel op een andere manier en kunt dan net zo goed gamen als anderen zonder beperking. Of je nu een spierziekte hebt, geen of maar één hand, scheefstaande handen - er is van alles mogelijk. 

NMA Gaming gebruikt niet alleen bestaande apparatuur, maar ontwikkelt ze ook zelf. Ze werken samen met een aantal Revalidatiecentra door het hele land. 

In 2022 hebben we NMA Gaming ook al bezocht op de beurs. Daar hebben we een nieuwsbericht over geschreven: Gamen. De link staat bij de andere links onder Waar te koop? De video Scouters ging langs bij NMA Gaming die we van het gesprek hebben gemaakt staat bij de andere video´s.

Voorbeelden van aanpassingen

Enkele voorbeelden van aanpassingen:

  • aangepaste controller
  • joystick
  • verlengde schakelaar
  • oogbesturing
  • met één hand 

Geschikte games

Geschikte games zijn onder andere:

  • eenvoudige spellen, speelbaar met alleen knoppen
  • eenvoudige spellen, speelbaar met joystick en knoppen
  • uitdagende spellen met joystick en meerdere knoppen

Op de website van NMA Gaming kun je zelf geschikte games zoeken. 

Hoe werkt het?

NMA Gaming zoekt samen met gamers, ouders, begeleiders en therapeuten uit wat het beste past. Dan geven ze een advies over apparatuur, positionering, geschikte games en instellingen. Soms kan dat met een standaardset, zoals voor de Xbox, Nintendo of gewone pc. Maar er zijn meer mogelijkheden. 

Wil je meer weten? Vul dan het formulier in op de webpagina Hoe wij jou kunnen helpen. Via videobellen overlegt de organisatie met jou over wat jouw kind nodig heeft. 

De speciale gameapparatuur kun je in bruikleen krijgen voor € 50,- per jaar. Dat is mogelijk door sponsoring van Stichting het Gehandicapte Kind en Miniclip.

Waar te koop?

Karina Arbete

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Karina Arbete

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Aangepast gamen met NMA Gaming? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling