Applicaties

Zitski Scraver van Tessier

Zitski Scraver van Tessier

Beoordelingen (0)

Informatie

De zitski is gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperkingen aan de benen en/of de rug. Je kan er volledig zelfstandig mee skiën. De zitski Scarver van Tessier is speciaal ontwikkeld voor skiliefhebbers die aan wedstrijdskiën willen doen. De Scarver is met verschillende lengte ski’s te krijgen en op verschillende hoogtes af te stellen. Vóór gebruik wordt hij aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden. J

Tessier is een Frans bedrijf en heeft geen verkoper in Nederland, waardoor je de zitski rechtstreeks via Tessier moet kopen. Voor het kopen wordt een test aangeraden. Voor beide kan je contact opnemen met Tessier.

De zitski Scarver van Tessier heeft 1 ski (mono-ski). Boven de ski staat de zitkuip. Voor de veiligheid zit je bovenlijf op verschillende plaatsen (heup, buik) met gordels aan de kuip vast. Tussen de zitkuip en de ski staat een verend frame dat voor de wendbaarheid zorgt. De zitski Scarver van Tessier is leverbaar met verschillende maten zitkuipen, en verschillende soorten zittingen en schokbrekers.

Om in balans te blijven gebruik je tijdens het zitskiën outriggers, ook wel kruk(ken)ski’s genoemd. Dat zijn kleine lichte skietjes met een scharnier bij de handgreep, die met een beugel aan je ellenboog vastzitten. Sommige modellen krukski’s zijn inklapbaar. Door in een kabeltje in het handvat te knijpen klappen de skietjes onderaan de stok in en krijg je een gewone skistok waarmee je in de sneeuw kan prikken om vooruit te komen. Knijp je opnieuw in het kabeltje, dan klappen de skietjes weer uit. De lengte van de krukski kan je aanpassen aan je eigen (arm)lengte.

Wil je wel lekker kunnen skiën, maar hoef je niet zo snel te gaan, dan neem je een zitski met 2 ski’s (duo-ski). Die staat ook wat dichter bij de grond. Om te zitskiën moet je lichamelijk wel fit zijn. Je armen en je benen moet je goed kunnen bewegen en ook je heupen en je knieën. Er zijn ook modellen waarmee je samen met iemand anders de berg af kan.

Bij de zitski zijn talloze accessoires te krijgen, zoals been- en handbescherming, of handschoenen waarin je krukski’s (outriggers) vast blijven zitten. Ook is speciale kleding te koop voor zitskiërs. De outriggers zijn er in verschillende materialen, zoals titanium, dat superlicht is.

Tessier organiseert in de winter regelmatig demonstratiedagen in Frankrijk. Bij veel animo is het ook mogelijk dat ze in andere landen demonstratiedagen organiseren.

Je kan de zitski kopen vanaf € 5.000,-

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Zitski Scraver van Tessier? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling