Personenalarmering

ICE tags

ICE tags

Beoordelingen (0)

Informatie

ICE tags zijn eenvoudige hulpmiddelen om ‘In Case of Emergency’ te zorgen, dat degene die jou wil bijstaan in geval van nood weet hoe je heet, wie gebeld moet worden, of welke medische gegevens van belang kunnen zijn om jou snel de goede zorg te leveren.

ICE in je telefoon

In je telefoon kun je als naam ICE (I, II of meer) invoeren. Zo weten hulpverleners dat het bijbehorend telefoonnummer van iemand is, die jij hebt gekozen om bericht te ontvangen als er iets mis is. Maar let wel, dan moet iemand wel bij jouw ICE telefoonnummer(s) kunnen komen. Hoe je daarvoor zorgt kun je hier lezen.

SOS-kaartje

Natuurlijk kun je ook een standaard SOS-kaartje in een jaszak dragen. Of je gebruikt een SOS-armband / ketting. Hier kun je bijvoorbeeld je naam, huisarts en contactpersoon met telefoonnummer in laten graveren.

Medische gegevens

Ook kun je overwegen medische gegevens toe te laten voegen. Denk aan allergieën, aandoeningen, risico voor epileptische aanval of het gebruik van bloedverdunners of andere medicijnen.

ICE tags

ICE tags kun je kopen in heel veel vormen; als een plaatje om je nek, een plaatje dat je op een armband schuift, of op een bandje dat je aan je schoen vastmaakt. Of gewoon een sleutelhanger.

Er zijn ook diverse sieraden op de markt, waar je gegevens in kunt laten graveren. ICE tags zijn er voor zowel kinderen als volwassenen.Bedenk eerst hoeveel informatie je kwijt wilt op een ICE tag. En vooral belangrijk, welke vorm zorgt er bij jou voor, dat je de ICE tag ook altijd draagt als je de deur uitgaat.

Let wel op, er zijn ook tags met een barcode op de markt. Echter de hulpdiensten raden deze vorm af, zij hebben niet altijd een barcode reader bij de hand.

Specificaties

Een goede indruk van diverse mogelijkheden krijg je op de website van Icetags.

Prijzen verschillen enorm per uitvoering. 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 14 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met ICE tags? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Personenalarmering

Bekijk de keuzehulp