Overige hulpmiddelen voor veiligheid

Nordbed Ultra van Invacare

Nordbed Ultra van Invacare om op te kunnen staan na een val

Beoordelingen (0)

Informatie

Als je een indicatie hebt voor een elektrisch hoog/laagbed dan wordt dat vergoed door jouw zorgverzekeraar. Er wordt niet altijd vanzelfsprekend gedacht aan die lage stand, dus goed om dat in te brengen bij de keuze van het beste bed voor jou, tenminste als jij een verhoogd risico hebt om te vallen en een van deze technieken passen bij jouw mogelijkheden / beperkingen. Als jij het belangrijk vindt, dat het bed een huiselijke uitstraling heeft en je graag een houten ombouw wilt, is het ook goed om dat extra te laten weten. Laatst overkwam het een van de Scouters redactieleden, al jaren een bed met houten ombouw, dat kapot was, zou omgeruild worden voor precies hetzelfde type. Helaas stonden de chauffeurs voor de deur met een metalen “ziekenhuis” bed. Werd netjes opgelost, maar goed om duidelijk aan de telefoon te vermelden.

Specificaties

Het Nordbed Ultra van Invacare heeft als bijzondere eigenschap, dat het extreem laag kan. Dat kan handig zijn bij het erop komen na een val. Daarom gebruikte het Scouters team dit bed tijdens de filmdag voor het door ZonMw gesubsidieerde project “Ik wil beter opstaan na een val”.

Als je zelf een beetje mee kunt helpen en je zit met je rug tegen de lange kant van het bed, kan je mantelzorger of partner je wellicht net met een tilletje op de rand van het bed plaatsen. Je moet je dan wel met tenminste één hand / arm en/of je been / benen af kunnen zetten en een beetje opdrukken, anders is het te zwaar voor de “tiller”. Bekijk maar eens het filmpje in de foto caroussel.

Een andere methode kan soms ook een uitkomst bieden; als je op je knieën kunt komen na een val en je kunt met je bovenlichaam op het bed komen, dan kun je de hoog / laag verstelling gebruiken om weer boven je voeten te komen en tot stand te komen. Deze techniek vind je onder “Ik wil beter opstaan na een val”

Maar natuurlijk beschikt het Nordbed Ultra ook over een goede lichaamsondersteuning om van platliggend naar zit te komen en alle standen daartussen. Zo kom je met de rug- en beenverstelling in een stevige actieve zit in bed en kun je desgewenst in bed eten, lezen, of andere activiteiten uitvoeren. Als je eerst de beenverstelling iets omhoog brengt en daarna de rugverstelling schuif je niet naar beneden en wordt de druk optimaal verdeeld als je zit. De hoog / laagverstelling is natuurlijk goed om het bed op een veilige hoogte te zetten om uit bed te stappen, of voor jouw helper om op een goede hoogte voor jou te zorgen.

Wil je meer weten over dit bed, dat vind je op de website van Invacare.  Veelal kan zo'n voorziening tijdelijk of permanent in overleg met zorgverzekeraar geleend worden.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Nordbed Ultra van Invacare? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling