2020 zit er bijna op – op naar 2021

2020 zit er bijna op – op naar 2021

2020 zit er bijna op – op naar 2021

2020 zal ons allemaal nog jaren bijblijven. We hadden in december 2019 echt niet kunnen denken dat Corona ons allemaal zo zou raken. Gelukkig bleef het Scouters vrijwilligers team stevig staan en rollen, en waren we super actief beeld bellend aan het samenwerken achter onze computers. Wat een productie in ons tweede Scouters jaar!

Scouters hoogtepunten:

  • 3 nieuwe Keuzehulpen; steunkous aan- en uittrekkers, tilliften, drinkbekers  en 1 volledige up-date; rolstoelaandrijving.
  • 64 nieuwe hulpmiddelen op de Scouters website. Bij elkaar zijn dat er 954. In 2021 gaan we vast en zeker de 1000 aantikken.
  • een nieuw ‘Ik wil beter’ onderdeel op de site: 'Ik wil beter opstaan na een val’. Met financiële ondersteuning van ZonMw maakten we een overzichtelijk item over zelfstandig, of met hulp van een mantelzorger opstaan na een val. Via ‘‘Ik wil beter opstaan na een val’ vind je hierover handige filmpjes, tips en instructiekaarten.
  • een super samenwerking met Ergotherapie Nederland; drie informatieve artikelen over de nieuwe Keuzehulpen. Een 4e artikel over sportrolstoelen staat inmiddels in de steigers en verschijnt in januari 2021 in het Ergotherapie Magazine.
  • samen met IZZ zijn we al langer in gesprek wat Scouters zou kunnen betekenen voor mantelzorgende zorgverleners, we ontwikkelden een online workshop voor deze doelgroep
  • 2e Testival; met 16 studenten van de Hogeschool Rotterdam (Ergotherapie en Gezondheidszorg Technologie) gingen we de uitdaging aan een online Testival te organiseren, waarin leden van het Scouters testteam diverse hulpmiddelen testten en samen met familie een testfilmpje maakten.
  • het aantal lezers van deze nieuwsbrief stijgt nog altijd door. Inmiddels lezen meer dan 2500 scouters deze 11eScouters Nieuwsbrief van de 2020 jaargang.
  • een team van Stichting Project Icarus helpt onder leiding van scouter Asmae Rouji met het verbeteren van de vindbaarheid en het design van de Scouters website. Icarus is een educatief dagbesteding project in de ICT voor jongvolwassenen met een beperking.
  • de social media worden steeds belangrijker. Via scouters Francis Herbers en Ardy Prins worden ontzettend veel mooie ideeën ingebracht en vindt er een levendige online uitwisseling plaats over het dagelijks gebruik van hulpmiddelen en oplossingen om beter te bewegen met een beperking. Wordt vandaag nog ons 2120e lid van de Scouters Facebook groep en praat direct met de Scouters community.

We bruisen van energie om met ons 13-koppige vaste Scouters vrijwilligersteam 2021 in te luiden. We hebben veel plannen voor uitbreiding, verbetering en zetten samen de schouders eronder. Helaas konden we dit jaar niet bij elkaar komen, maar toasten we on-line op een mooi en vooral gezond 2021 voor alle scouters.

Wil je ook actief meedoen, als tester, blogger, inhoudelijk schrijver, of heb jij een ander idee voor jouw bijdrage, laat het de redactie@scouters weten.

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Steunkousen aan- en uittrekken

Wat voor soorten steunkousen aan- en uittrektrekhulp zijn er en waar let je op? We scoutten de beste steunkousen aan- en uittrekhulpen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Drinkbekers

Wat voor soorten drinkbekers zijn er en waar let je op? We scoutten de beste drinkbekers voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Elektrische ondersteuning en rolstoelaandrijving

Als je een rolstoel gebruikt kies je vaak voor een handbewogen rolstoel. Deze zijn vaak klein, licht en wendbaar. Maar misschien lukt het je zelf niet goed om een helling op te komen of wat langere afstanden af te leggen en kan je net even wat extra ondersteuning gebruiken. Of kunnen je partner, familie of vrienden wel wat duwondersteuning bij de rolstoel gebruiken. Er zijn verschillende soorten elektrische ondersteuningen voor...
Bekijk keuzehulp
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Tilliften

Als je zelf niet meer goed op kunt staan, in en uit bed kunt stappen, bij het toilet kunt komen etc. en kleinere hulpmiddelen zoals een beugel, draaischijf, pootverhogers, opstastoel of glijplank geen oplossing zijn, kan het zijn dat je een tillift nodig hebt. Maar wanneer precies? En welke? Deze Keuzehulp Tilliften helpt je aan de hand van negen vragen de juiste keuze te maken.
Bekijk keuzehulp