Avontuurlijke scootmobieler gezocht

Avontuurlijke scootmobieler gezocht

Avontuurlijke scootmobieler gezocht

Ik maak nooit goede voornemens, maar besloot 2022 goed te beginnen. Het was warm voor de tijd van het jaar. 13 graden! Gewapend met warme thee, leeftocht en gehuld in mijn elektrisch verwarmde sokken en broek ging ik op weg. Op mijn rode 4 wiel Trophy met extra zware vering. Een rondje Ronde Hoep. De Ronde Hoep is een polder ten zuiden van Amsterdam. Deze begint in Ouderkerk a/d Amstel. Vroeger fietste ik deze route vaak. Nu ik dat niet meer kan, ga ik op de scootmobiel.

Er stond harde wind; dat is vaak zo in de polder. Maar het was mooi weer met een fantastische lucht. Er waren weinig mensen op de weg. Ik werd wel met enige verbazing bekeken, maar dat ben ik gewend. Er rijden niet veel scootmobielen op de buitenwegen.

Ik ben in de zomer dwars over de Veluwe gereden. Via een oude fietsroute. Van Hoenderloo via Nationaal park De Hoge Veluwe naar Amersfoort. Eerst met de Valysbus naar Hoenderloo. Bij de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe mezelf en de Trophy uitgeladen.

Het was wel een hele lange tocht; mede veroorzaakt doordat ik in eerste instantie naar het zuiden reed (richting Ede/Wageningen) terwijl ik dus eigenlijk naar het westen moest. Een behoorlijke onvoorziene omweg. Maar daardoor prachtige stukken bos tegengekomen.

Halverwege aangekomen in Barneveld was het eigenlijk wel gedaan met de energie. Ik heb chronische spierpijn door een fout geplaatste heupprothese. En moest dringend bewegen en rekken. Na een stop van een uur in de zon op een terrasje ging de tocht weer verder. Ik had nou eenmaal een slaapplaats in Amersfoort. bij een ‘Vrienden op de fiets’ adres en dus zette ik door. Na in totaal 5 uur rijden was ik er. Volkomen kapot.

Het was wel een supermooie tocht; heel stil op de binnenwegen. In Amersfoort werd ik allervriendelijkst ontvangen door mijn gastvrouw. Ik mocht de scootmobiel zelfs in de huiskamer plaatsen. Er was geen andere overdekte ruimte en ik kon zo haar huis binnenrijden. De volgende ochtend ben ik wegens oververmoeidheid meteen weer teruggegaan naar Amsterdam. Dat was helaas niet in de planning. Maar ik had gedaan wat ik wilde doen en de ervaring opgedaan hoe ik zo’n tocht  moest aanpakken.

Ik ben al jaren op zoek naar een maatje die mee wil. Avontuurlijke scootmobieler gezocht dus. Die ook zin heeft in verre lokkende horizonten en onbekende lokkende weggetjes. En die niet bang is om risico’s te nemen. Ik ben wel bij de scootmobiel Wegenwacht service van de ANWB aangesloten.!!

Lieve groet Ans Kalkman