Beter opstaan na een val in corona tijd

Beter opstaan na een val in corona tijd

Beter opstaan na een val in corona tijd

Dit project is mogelijk gemaakt door ZonMw in het kader van de regeling ‘Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)

Logo ZonMw

Het voorkomen van een valpartij is natuurlijk het beste wat je kunt doen, maar soms val je toch.
En doordat senioren of mensen met een beperking in Corona tijd minder vaak zorg en therapie krijgen, is het risico op vallen nog groter. En als je gevallen bent roep je minder makkelijk even je buurman om je te helpen. Of de thuiszorg, of de ambulancedienst. Want je wilt geen extra risico lopen op besmetting. Dus sta je er alleen voor of probeer je het met je partner of mantelzorger op te lossen.

Daarom hebben Scouters, LOCOmotion en het Van Kleef Instituut met financiering van ZonMw tips, films, instructiekaarten, valkaartjes, hulpmiddelen en een Free Learning verzameld en gemaakt over hoe je beter kunt opstaan na een val. Handige informatie om eens rustig door te nemen en jezelf voor te bereiden als je onverhoopt komt te vallen. Handige informatie, bijvoorbeeld ook over hulpmiddelen, om eens rustig door te nemen en jezelf voor te bereiden als je onverhoopt komt te vallen. Je ziet ook tips over hoe je dingen die je toch al in huis hebt, slim kunt gebruiken om weer op te staan.

Je vindt deze informatie onder ‘Ik wil beter opstaan na een val’