Een terugblik – activiteiten 2019 – ambities 2020

Een terugblik – activiteiten 2019 – ambities 2020

Een terugblik – activiteiten 2019 – ambities 2020

En natuurlijk is het heel belangrijk dat we als scouters ervaringen blijven delen, zowel op Facebook als op de website. Inmiddels hebben we bijna 1000 volgers op de Scouters Facebookpagina en zijn er 1637 leden actief in de Facebookgroep. Regelmatig worden goede ideeën over hulpmiddelen daar met elkaar gedeeld en kun je altijd je vragen aan andere ervaringsdeskundigen stellen.

De redactie van Scouters gebruikt deze informatie ook om de website aan te vullen met innovatieve gescoute hulpmiddelen. Zo is het aantal hulpmiddelen dit jaar uitgebreid tot 890. Als we zo door gaan zitten we volgend jaar op 1000.

Ook hebben 300.000 mensen de Scouters website bezocht, ook dat zijn er weer meer dan vorig jaar. Een analyse van de bezochte pagina’s leerde ons dat vooral de Keuzehulpen populair zijn. Zo maakten we bijvoorbeeld samen met Academy Het Dorp dit jaar een Keuzehulp over Robotarmen.

Op dit moment werken we hard aan een update van de Keuzehulp voor het aan- en uittrekken van steunkousenWelke Keuzehulp zou jij volgend jaar willen zien? Laat het ons weten.

Wil jij de bekendheid van Scouters nog verder vergroten, bijvoorbeeld door het uitdelen van een Scouters flyer? We hebben een nieuwe flyer gemaakt. Stuur een mail (redactie@Scouters.nl) met je adresgegevens, de doelgroep waar je gaat flyeren en het gewenste aantal. Dan sturen we je de flyers gratis per post.

We schreven in de vorige nieuwsbrief over het Testival op de Hogeschool in Rotterdam. Vorige week presenteerden Miriam, Eric en Elly over Scouters op het Goed Gebruik congres van ZonMW. Aansluitend hadden we een mini Testival georganiseerd: Eric testte de Ort.O.Mate (een elektrisch hulpmiddel om steunkousen uit te trekken). Dit hulpmiddel stond nog niet op Scouters, maar toch kunnen sommige steunkousdragers daarmee hun steunkousen zelfstandig uittrekken. Dan ben je dus niet meer afhankelijk van anderen. Voor Eric is dat doel helaas nog niet helemaal gehaald.  Kijk maar eens op Scouters. Wie weet is de Ort.O.Mate voor jou wel een oplossing.

In november stonden Nico, Miriam, Elly en Josien op de Gezond&Zeker Innovatiedag voor ergocoaches. Een mooi podium:  1200 ergocoaches maakten kennis met Scouters.

Voor 2020 staan al diverse van dit soort activiteiten in de planning. Daarmee willen we Scouters nog beter op de kaart zetten van producenten, leveranciers, beleidsmakers, adviseurs, politici en onderzoekers. Maar natuurlijk willen we de ‘kaart’ nog verder uitbreiden met onze eigen scouters, daar draait het om.