Eerste rolstoelgebruiker die op een motor de Dakar Rally rijdt!

Eerste rolstoelgebruiker die op een motor de Dakar Rally rijdt!

Eerste rolstoelgebruiker die op een motor de Dakar Rally rijdt!

Op 6 januari gaat de Dakar 2019 van start. Dit jaar is de zwaarste rally ter wereld wel heel bijzonder! Voor het eerst in de geschiedenis van de Dakar rijdt er een atleet met een dwarslaesie op een motor mee. Nicola Dutto kwam in 2010 met 160km per uur ten val tijdens de Italian Baja. De destijds regerend Europees Kampioen liep daarbij een dwarslaesie op en is vanaf dat moment vanaf zijn navel verlamd.

Ondanks zijn beperking bleef bij Nicola zijn passie voor motorrijden bestaan en wilde hij de uitdaging aangaan om weer te rijden. Mede dankzij de technische ondersteuning van het Nederlandse bedrijf Vicair is het voor hem weer mogelijk om zelfstandig motor te rijden. Vicair produceert rolstoelkussens op basis van een unieke Nederlands gepatenteerde luchttechnologie.

Speciaal voor Nicola is er door Vicair een kussen ontworpen voor zijn KTM 450 exc-f motor. Dit kussen geeft hem stabiliteit en balans en helpt zijn huid te beschermen tegen doorzitplekken. Waar andere motorrijders eigenlijk altijd staan om de schokken van de rotsen en zandduinen tijdens het rijden op te vangen, zal het Vicair kussen deze opvangen voor Nicola Dutto. Samen met drie ghost riders – die hem tijdens de race overeind kunnen helpen na een valpartij – gaat hij deze bizarre uitdaging aan.

Scouters wenst Nicola heel veel succes en een mooie tijd samen met je team!

Voor updates over Nicola tijdens de Dakar volg je Vicair op Facebook en Instagram.

Facebook Vicair

Instagram Vicair