En alweer vier filmpjes over handige hulpmiddelen

En alweer vier filmpjes over handige hulpmiddelen

En alweer vier filmpjes over handige hulpmiddelen

Op Support 2022 testten vrijwilligers van Scouters diverse hulpmiddelen. De laatste vier filmpjes zijn klaar en staan op het Scouters YouTube kanaal, brengt op ons op een totaal van 19 filmpjes! We kunnen niet wachten om weer naar een beurs te gaan om nieuwe hulpmiddelen te scouten, maar moeten voor Support nog een jaartje wachten.

Lid worden

Word je ook lid van het Scouters YouTube kanaal, dan krijg je vanzelf bericht als we weer een nieuw filmpje plaatsen. Want ook tussen de beurzen door proberen we zoveel mogelijk hulpmiddelen te laten testen door een lid van ons test team. Wil je ook testen voor Scouters, laat het ons weten, stuur een mailtje naar redactie@scouters.nl. Of heb je zelf een hulpmiddel in gebruik, waar jij graag wat over kwijt wilt, dan kunnen we overleggen hoe we het beste een testfilmpje kunnen maken. Gebruikers in beeld en aan de slag met een hulpmiddel ondersteunt ons allemaal.

 

Roltec Boa van Commandeur

De Roltec Boa is een middenwiel aangedreven elektrische rolstoel met een slim werkende rolstoel basis. Door het geavanceerde onderstel hebben de wielen altijd grip. Zo rijdt de stoel gemakkelijk over drempels zonder uit de rugleuning gedrukt te worden. Deze rolstoel kan echt behoorlijke oneffenheden in de weg nemen en graaft zich niet vast in losse ondergrond zoals bijvoorbeeld grind.

Maar het vergt zeker ook even oefening om op een oneffen terrein te rijden. Francis, vrijwilliger bij Scouters reed op het zeer oneffen circuit van Support. Goed hoor zo’n circuit op een beurs, dan kun je echt in de praktijk een rolstoel testen. In het filmpje zie je ook, dat oefenen het verschil maakt, de adviseur van Commandeur reed heel wat makkelijker over het circuit. Bekijk het zelf. En lees meer over de Roltec Boa op de website van Commandeur Revalidatie Techniek

 

O4 wheelchairs

Onze gastschrijver Gé Snoek beschreef in een eerder nieuwsitem zijn enthousiasme over O4 wheelchairs. O4 heeft een aantal specifieke eigenschappen voor hun rolstoelen ontwikkeld, die een actief gebruik van een handbewogen rolstoel kan bevorderen. Zo is de rugleuning heel makkelijk door de rolstoelrijder zelf in te stellen. En kun je ook kiezen voor het verstellen van je houding in passief achteroverleunen, of actief rechtop zitten om bijvoorbeeld werkzaamheden te doen aan een tafel. Comfort staat duidelijk hoog in het vaandel van O4.

Om dit zelf te zien, gingen we op Support langs bij de stand van O4 wheelchairs. Bekijk deze specifieke eigenschappen op ons YouTube kanaal. Of lees meer over de aanpak van O4 op hun website.

 

Aangepaste kleding van MOS

Onze vrijwilliger Nico ging langs bij de stand van MOS aangepaste kleding en sprak met Alicia over haar kledinglijn. Ze vertelt over een aantal slimme oplossingen om kleding comfortabel te dragen, terwijl je in een rolstoel zit. Heel handig net wat meer ruimte bij de schouderinzet van de mouwen, maakt hoepelen een stuk fijner, geen klemmende kleding. En gaat je kleding ook langer mee.

Maar ook oplossingen voor bijvoorbeeld zelf een jas aan- en uittrekken terwijl je in de rolstoel zit. Het enthousiasme spat er af bij Alicia, ze ontwerpt alles zelf. Je kunt gaan voor ‘standaard’ aangepaste kleding, maar in het eigen ateliers kan ook alles op maat worden gemaakt. Zie hier het interview, dat Nico maakte op Support en zie in detail welke handigheidjes Alicia zoal heeft ontwikkeld. Of bekijk de volledige kledinglijn op de site van MOS.

 

Infinity aankoppelbike van Mobility Products

We zagen veel aankoppelbikes op Support, waaronder de Infinity, geleverd door Mobility Products. Wat springt eruit bij de Infinity aankoppelbike; het eenvoudig aan- en afkoppelen. Je hebt maar weinig kracht nodig om dat te doen, dus heb je weinig kracht, of moet je dat helaas in de toekomst verwachten, denk dan aan deze belangrijke optie, anders kun je er niet zelfstandig op uit. En dat is nou net wat je wilt.

Ook wordt in dit product energie gegenereerd bij het afremmen, dat geeft een grotere actieradius (45km). Zie in het Scouters filmpje een uitleg over de functionaliteit van de Infinity. Of lees meer over deze aankoppelbike op de website van Mobility Products