Eric brengt de wereld in beeld met de Connect Carrier van Roam – interview met Rick Brink in ‘s-Gravenzande

Eric brengt de wereld in beeld met de Connect Carrier van Roam – interview met Rick Brink in ‘s-Gravenzande

Eric brengt de wereld in beeld met de Connect Carrier van Roam – interview met Rick Brink in ‘s-Gravenzande

In het team van vrijwilligers dat veel werk doet voor Scouters zit ook Eric van Heuveln. Eric fotografeert sinds 1999 voor de lokale omroep in Westland, waar hij woont. Vanaf 2017 filmt hij veel voor de lokale krant en voor het Platform Gehandicapten Westland. Eric gaat graag op pad met zijn cameraspullen om de wereld in beeld te brengen. In 2016 komt hij in contact met de oprichters van Scouters en sindsdien filmt hij veel en bewerkt ook films voor Scouters. Hij filmde onder andere veel bij het allereerste Scouters Testival in Rotterdam. Eric stond al eerder in een artikel op de website van Scouters. Lees het hier.  

Wens

Eric had al jaren een wens. Dat was de ConnectCarrier: een elektrische bakfiets waar je kinderen, maar ook veel spullen in mee kan nemen. (Zie link onder aan de pagina). Erics wens  is uitgekomen, dat wil zeggen: hij heeft hem zelf gerealiseerd. De WMO wilde hem in eerste instantie niet vergoeden omdat Eric de carrier ook wilde gebruiken voor zijn bedrijfje. Ook had hij al een scootmobiel en een handbike van de WMO, dat vonden ze wel genoeg Maar het waren geen passende hulpmiddelen. De handbike beviel Eric niet, want hij kreeg er schouderklachten van. Hij heeft die handbike toen maar op eigen kosten laten ombouwen tot e-handbike. Daardoor had hij minder last van zijn schouders, maar nog steeds kon hij zijn zware cameraspullen niet goed meenemen als hij op pad ging om te filmen. 

Hoe wist je zo goed wat je wilde en wat bij jou paste? Eric: “Ik had de Connect Carrier gezien op de Support Beurs in 2016 en dacht: die is perfect om al mijn filmapparatuur mee te nemen. Eerder lukte me dat niet. Ik heb het geprobeerd met een mand voorop de handbike. Omdat ik inmiddels goed contact had met Roam hadden zij voor mij al een statiefbuis op mijn rolstoel gezet zodat ik stabiel kon filmen zonder het gewicht van de camera te hoeven tillen.” Maar de mand met spullen was eigenlijk te groot en te zwaar voor de lichte handbike. Ook deze oplossing was verre van ideaal.

Gedoe

De gemeente wilde wel meedenken over de Connect Carrier, maar het was wel een hoop gedoe, vertelt Eric. “Bij de eerste passing bracht de adviseur de verkeerde spullen mee. Bij de tweede passing bleek dat de entree van ons appartementencomplex naar de lift niet groot genoeg was om de draai te maken met de carrier. Daarom werd de de aanvraag in eerste instantie afgewezen.” De verhuurder wilde namelijk niet het hele gebouw verbouwen voor Erics wens. Er is toen wel een elektrische deur gemonteerd. “Na even nadenken wist ik wel een oplossing voor het entreeprobleem. Ik gaf mijn wens nog niet op. Dus na de afwijzing heb ik het voor elkaar gekregen om de carrier zelf te kopen. Dat ik inmiddels de leverancier Roam al goed kende heeft natuurlijk ook geholpen. Uiteindelijk heb ik de gemeente overtuigd om de carrier over te nemen en aan mij in bruikleen te geven. Daardoor is het onderhoud en de verzekering goed geregeld en vergoed. Ik heb toen met veel plezier de handbike en de scootmobiel ingeleverd bij de WMO.”

Hoe nu verder?

“Handbikebouwer Roam had eerder al een beugel en een klem gemaakt voor de handbike om mijn statief mee te kunnen nemen,” vertelt Eric. “Dus nu hebben ze voor de connect carrier ook een beugel gemaakt zodat ik nu de camera op de carrier kan zetten en zo stabiel kan filmen (zie foto). Het enige probleem dat ik toen nog had was met boodschappen doen. Maar dat heeft de rolstoelleverancier opgelost met een boodschappenmandje, dat zowel op de carrier als op mijn rolstoel past.” 

Eric is superblij met zijn Connect Carrier, die hem zeer mobiel maakt. Hij vindt het leuk en interessant om oplossingen te bedenken voor problemen, zoals met deze puzzel. “Door creatief meedenken en goed luisteren naar de wensen van de mensen kun je er voor zorgen dat mensen gewoon hun eigen ding kunnen blijven doen, zoals ik met filmen. Daarom werk ik ook graag voor Scouters, want dat bevordert de zelfredzaamheid van mensen.” 

Onlangs heeft Eric een film gemaakt van de opening door Rick Brink van een pad voor rollers op het strand van de gemeente Westland. Het was helaas (nog) geen strandweer op de dag van de opening. Bekijk de onderstaande video.

 

Voor Scouters heeft hij daarna dezelfde Rick Brink geïnterviewd, omdat die de nieuwe bestuurder van Scouters is. Rick Brink is voormalig Minister van Gehandicaptenzaken. Bekijk het onderstaande interview. 

 

 

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.