Free Learning - Van kinderzorg naar zorg voor een volwassene.

Free Learning - Van kinderzorg naar zorg voor een volwassene.

Free Learning - Van kinderzorg naar zorg voor volwassene

Dit gratis lesje bestaat uit 20 vragen met filmpjes. In een half uurtje leer je meer  over dit programma. Een programma, dat jou als  jongere met een chronische aandoening of beperking (en je ouders!) kan helpen tijdens de overgang van jouw zorg in een kinderziekenhuis naar de zorg die je krijgt als volwassene.

Doelgroep

Deze Free Learning module is oorspronkelijk bedoeld voor professionals die werken in de zorg voor jongeren en jongvolwassenen, maar kan natuurlijk ook interessant zijn voor naasten van jongeren met een chronische aandoening en voor jou als jong volwassene.

Voordat ik zelf aan deze Free-Learning module begon, wist ik niets over dit onderwerp, ik behoor niet tot de doelgroep en ik ken op dit moment ook geen jongeren met een chronische ziekte.

Maar ik ben nieuwsgierig, én ik denk dat jongeren met een chronische ziekte of hun of ouders wél tot de bezoekers van Scouters horen.

Mijn ervaring

Dus nam ik deze Free-Learning door. Het zal je niet verbazen dat ik meer dan de helft van de vragen fout of niet 100% goed had.

Ik vind het een heel goede module. Ook als het ziekenhuis of je artsen niet met het programma meedoen. Je leert in deze module hoe je zelf bij het volwassen worden de regie kunt gaan nemen, over de zorg die jou geboden wordt of over de zorg die je graag wilt ontvangen.

Je kunt deze ‘toets’ zo vaak maken als je wilt.

Het kost je alleen wat tijd. Bij genoeg juist beantwoorde vragen kun je een certificaat uitprinten. Maar daar gaat het je vast niet om!

Je klikt hier eenvoudig door naar de Free-Leraning module Ready Steady Go. Je vindt op die website veel meer modules die je gratis kunt doorlopen en waar je jouw kennis kunt toetsen.