Happy New year & een goed 2024

Happy New year & een goed 2024

Happy New year & een goed 2024

De beste wensen voor 2024 namens het hele Scouters team. Er ligt weer een heel blanco jaar aan onze voeten /wielen waarin weer van alles te scouten valt aan hulpmiddelen en informatie om onze en jouw wereld nog toegankelijker, inclusiever en zelfredzamer te maken. Ik weet niet hoe het met jou zit maar wij van Scouters hebben zin in nieuwe dingen. In deze nieuwsbrief kunnen we er alvast een aantal aankondigen.

Rick Brink

In 2021 is Scouters een stichting geworden. Sindsdien was Rick Brink, voormalig minister van gehandicaptenzaken, lid van ons bestuur. Nu aan het begin van 2024 gaat hij daarmee stoppen. Hij maakt zich sterk om serieus werk te maken van inclusie van mensen met een beperking, en is daarmee een prima ondersteuning geweest voor ons Scouters platform. Je vindt wat interviews en blogs over en van hem op onze website. Tik gewoon zijn naam in de zoekopdracht en je vindt alles over Rick en kunt gelijk ervaren hoe goed onze zoekfunctie is op onze nieuwe website. Wat zijn we daar blij mee, want dat geldt niet alleen voor Rick, maar ook voor een hulpmiddel dat jij zoekt. Gelukkig staat Rick voor inclusie nog steeds op de barricade. We wensen hem succes en gaan hem daar natuurlijk tegenkomen want onze lijntjes blijven kort. Rick bedankt voor de prettige samenwerking. Rick vult daarbij aan: “Wat ontzettend fijn wat er allemaal door jullie bereikt is.” Dat compliment steken we in onze zak. Hij gaat verder: "Ik zal altijd sympathie blijven houden voor jullie en jullie mooie platform." 

Sander Hilberink

Gelukkig voor Scouters hebben we een goede opvolger gevonden. Sander Hilberink wil graag als bestuurslid Scouters ondersteunen met zijn specifieke kennis en ervaring. Daar zijn we superblij mee en heten hem dan ook van harte welkom! Sander is psycholoog. En lector ondersteuningsbehoeften levenslang en levensbreed aan De Hogeschool van Rotterdam. En houdt zich onder andere bezig met het verminderen van herindicatie. Ouder worden met beperking. En relaties en seksualiteit met een beperking. Levensbreed dus! Daarnaast heeft Sander een groot netwerk binnen de wereld van mensen met een beperking. Sander heeft CP en is daardoor net als velen van ons ook ervaringsdeskundige. Gelukkig heeft hij ook een enorme dosis humor. Daarom past hij natuurlijk extra goed in ons team. Met deze frisse wind gaat 2024 vast een fantastisch jaar worden.

VeineDAGEN

In 2024 gaat VeineDAGEN samenwerken met de Jaarbeurs in Utrecht. Het doel is om gezamenlijk het grootste jaarlijkse event neer te zetten voor mensen met een beperking, voor jong en oud. Supportbeurs verdwijnt, het event gaat verder onder de naam Veine Dagen en vindt plaats tijdens de Dutch Health Week in de Jaarbeurs in Utrecht van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 april. Wij zullen zeker aanwezig zijn op de Veine dagen, en zijn heel nieuwsgierig naar nieuwe hulpmiddelen en goede tips. Kom je ook?

Keuzehulpen

Achter de schermen wordt alweer druk gewerkt aan nieuwe Keuzehulpen. De eersten die van de plank moeten rollen zijn; hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. En een Keuzehulp over het gebruik van diverse soorten enkel voet ortheses (EVO’s) versus functionele elektrostimulatie (FES) Ben je nieuwsgierig hoe dat eruit komt te zien hou dan de website in de gaten.

Zelfredzaamheidsradar

ZonMw ondersteunt Scouters ook dit jaar financieel om het Revalidatiegat project door te zetten, daar zijn we enorm blij mee. De zelfredzaamheidsradar met alle onderliggende domeinen, tips en hulpmiddelen is erg goed ontvangen en bedient al best een grote doelgroep. Deze injectie geeft ons de mogelijkheid om de zelfredzaamheidsradar met goede publiciteit nog beter op de kaart te zetten en zo de doelgroep te verbreden en het digitale instrument door te ontwikkelen, te verbeteren en de informatie verder te vernieuwen, zodat het jou ook in 2024 ondersteunt nog beter de weg te vinden naar goede oplossingen om beter te bewegen. Zelfredzaamheid is immers ook altijd in beweging.