Ik wil beter zien – Ik wil beter lezen

Ik wil beter zien – Ik wil beter lezen

Ik wil beter zien – Ik wil beter lezen

Scouters heeft de laatste twee jaar veel nieuwe Keuzehulpen ontwikkeld en daar gaan we zeker mee door. Maar we gaan nu ook structureel aan de slag met onze “Ik wil beter” items. We gaan niet alleen de structuur aanpakken, maar starten direct ook met ontbrekende inhoud. Dat brengt ons nu bij “Ik wil beter zien” en “Ik wil beter lezen”.
 

Slechtziendheid

Minder gaan zien, is voor veel mensen iets dat er langzaam insluipt. Je corrigeert dat eerst met een (lees)bril. Maar als dat ook niet meer optimaal werkt, ga je gewoon een aantal dingen niet meer doen, of je gaat ze anders doen. En dat is jammer, want er zijn diverse tips en goede hulpmiddelen die jouw mogelijkheden kunnen vergroten, ondanks dat je minder ziet.

Hulpmiddelen bij slechtziendheid

Voor het uitwerken van “Ik wil beter zien” en “Ik wil beter lezen” zijn we allereerst samen met een gespecialiseerd bedrijf (Optelec) een overzicht aan het maken van tips hoe je de instellingen van je computer, tablet en telefoon zo kunt aanpassen, dat je alles beter kunt zien. Vervolgens maken we een overzicht van hulpmiddelen die je thuis kunt gebruiken om beter te kunnen lezen en TV kijken. Uiteraard gaan we de hulpmiddelen, die je meeneemt om in de winkel, het restaurant, etc. beter te kunnen zien niet vergeten.

Heb jij een hulpmiddel of slimme truc, dat jou goed helpt met het beter zien en lezen, laat het de redactie van Scouters weten, dan nemen we het op in ons overzicht.

 

Gesponsord bericht:

Wil je nu alvast meer weten over hulpmiddelen om beter te zien en lezen? Optelec organiseert een aantal bijeenkomsten waar je deze hulpmiddelen vrijblijvend uit kunt proberen. Ook krijg je advies over welke hulpmiddelen je waar en hoe kunt aanvragen. Gepland staan nu Haarlem (25 maart), Groningen (14 april) en Uden (28 april) (2022). Er zullen er meer volgen. Kijk voor de details op de website van Optelec.