In memoriam Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken oud-bestuurslid Scouters

In memoriam Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken oud-bestuurslid Scouters

In memoriam Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken oud-bestuurslid van Scouters

Ook wij van Scouters schrokken enorm toen we vernamen dat Rick Brink afgelopen zaterdag in zijn slaap is overleden. Ongelofelijk wat een verlies, wat verdrietig en natuurlijk veel te vroeg (38).

Bestuur

Van mei 2021 tot begin 2024 maakte Rick onderdeel uit van ons bestuur. We waren super blij met hem. En hij was ook blij met ons.

Rick zette zich graag voor Scouters in.  ‘De’ community van mensen met een beperking, mantelzorgers én professionals die onderling kennis deelt. Mensen helpen elkaar op weg en vergroten elkaars mogelijkheden met tips over hulpmiddelen. Dat gebeurt via onze website, nieuwsbrief, social media, blogs en testfilmpjes. Om aan alles in de samenleving mee te kunnen doen zijn hulpmiddelen voor mensen met een beperking immers onmisbaar.

Ex- en inclusie

Voor Rick Brink kon dit soort praktische informatie het verschil maken tussen wel en niet mee kunnen doen, tussen ex- en inclusie. ‘Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen’.  Ook omdat Scouters echt een Social Enterprise is. Dat betekent dat we op de eerste plaats een maatschappelijke missie hebben. ‘Maar het belangrijkste is misschien wel dat iedereen die betrokken is bij Scouters evenveel in de melk te brokkelen heeft. Weer die inclusie dat is iets wat ik graag ondersteun',  aldus Rick.

We hebben alweer een echte voorvechter verloren!

Kortom een man die net als Scouters voor inclusie ging. Iemand die midden in de maatschappij stond. Die verkozen als Minister van Gehandicaptenzaken en als politicus (CDA) met passie en enthousiasme streed voor de toegankelijkheid  en belangen van alle Nederlanders met een beperking. Zaterdagochtend, enkele uren voor zijn overlijden opende hij nog het nieuwe camerasysteem van de Oelemollede stadskorenmolen in zijn woonplaats Hardenberg, waarmee mensen met een beperking ook de bovenverdiepingen van de molen kunnen bekijken. We hebben alweer een echte voorvechter verloren!

Daarom is onze community belangrijk. Samen blijven wij op een praktische manier inclusie vergroten met net zoveel plezier als Rick!

Namens de familie van Rick

Rick zijn laatste online post ging over de Mega Wandel Marathon. Een evenement waarbij geld wordt ingezameld voor stichting het Gehandicapte kind. De opbrengst wordt gebruikt voor het toegankelijk maken van speeltuinen, sportclubs en scholen. Als familie lopen zij 25 mei uit eerbetoon aan Rick mee. Zij zouden het geweldig vinden dat ze daar een mooi bedrag aan kunnen doneren, deelden ze op Linkedin. Doneren kan via Mega Wandel Marathon

Wij van Scouters wensen iedereen die dicht bij Rick stond en van hem hield, enorm veel sterkte met de leegte die hij achterlaat. We gaan hem missen.