Je broek aan doen met een glijbroek

Je broek aan doen met een glijbroek

Je broek aan doen met een glijbroek

Het aan- en uittrekken van een broek is niet altijd makkelijk. Je kunt natuurlijk kiezen voor een joggingbroek, maar dat vindt niet iedereen altijd even modieus. Dan zou de glijbroek, of Handy Pants, een oplossing kunnen zijn. De glijbroek bestaat uit twee losse delen, vergelijkbaar met twee broekspijpen met een dubbele laag gladde stof. Het werkt vrij eenvoudig: eerst schuif je de glijbroek over het been en daarover heen schuif je de broek. Vervolgens trek je met een lus de glijbroek laag over laag bij de enkel weer weg.

Om het helemaal zelfstandig te kunnen doen moet je vrij lenig zijn en goed bij je voeten kunnen komen. Momenteel is de leverancier aan het experimenteren om helemaal zelfstandig gebruik mogelijk te maken: met een touwtje aan de buitenste lus van de glijbroek wat je vastmaakt aan het bed. Heb je interesse om dit uit te proberen? Geef je op via het Scouters redactie adres.   Jouw ervaringen kunnen we dan weer delen via Scouters, zo helpen we elkaar. Misschien ben je zelfs bereid een filmpje te maken waarin je vertelt over jouw ervaring met dit hulpmiddel? Meer informatie over de glijbroek vind je hier.

Op dit filmpje laten de ontwikkelaars, die hiermee de Pieter Rookmaaker Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie wonnen, zien hoe de glijbroek werkt.