Keuzehulp krukken, zitjes en stoelen – zittend douchen

Keuzehulp krukken, zitjes en stoelen – zittend douchen

Keuzehulp krukken, zitjes en stoelen – zittend douchen

De Keuzehulp krukken, zitjes en stoelen – zittend douchen is klaar. Tijdens het online Scouters Testival 2021 onderzochten we samen met ergotherapie studenten van de Hogeschool Rotterdam wat belangrijk is bij het kiezen van het best passende hulpmiddel om zittend te douchen. Twee enthousiaste ergotherapeuten Linda Koomen en Roxanne van der Star hebben op basis daarvan de Keuzehulp verder ontwikkeld en hierover een artikel geschreven voor het Ergotherapie Magazine.

4 basisvragen brengen jouw behoefte in kaart

In de Keuzehulp tref je vier basisvragen, die jou op weg helpen om in detail krukken, zitjes en stoelen qua functionaliteit en prijs te vergelijken. Daaronder hangen voor – en nadelen van de mogelijke opties. De Keuzehulp helpt je op die manier goed in kaart te brengen wat voor jou belangrijk is. En zoals je van Scouters gewend bent kun je van daaruit doorklikken naar product beschrijvingen, prijzen en adressen waar je de voor jou beste douchestoel kunt kopen. Aan het eind van de Keuzehulp vind je info over de opties voor aanvragen, lenen, huren en kopen.

Dit zijn de 4 basisvragen:

1.      Maak je de transfer zelfstandig, met een beetje hulp of met een ondersteunend hulpmiddel?

2.      Wil je een verrijdbare douchestoel en is er altijd iemand die je helpt?

3.      Wil je zelfstandig kunnen rijden met je douchestoel?

4.      Heb jij tijdens het douchen veel hulp nodig?

Artikel in Ergotherapie Magazine EM 01 2022

Wil je het volledige artikel over de Keuzehulp krukken, zitjes en stoelen – zittend douchen van Linda Koomen en Roxanne van der Star downloaden? Ga naar het volledig artikel

Nu direct naar de Keuzehulp zittend douchen, klik lager op deze pagina op de keuzehulp.

Heb jij een idee voor een nieuwe Keuzehulp? Wil je misschien meeschrijven aan een nieuwe Keuzehulp en artikel? Ben je ergotherapeut? Dan krijg je daar accreditatiepunten voor van het kwaliteits register. Meer weten? Schrijf een mail aan de redactie van Scouters.

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Zittend douchen

Wat voor soorten hulpmiddelen zijn er voor zittend douchen en waar let je op? We scoutten de beste hulpmiddelen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.