Kom jij het enthousiaste Scouters team versterken?

Kom jij het enthousiaste Scouters team versterken?

Kom jij het enthousiaste Scouters team versterken?

Evelien

Redactielid Nico Knibbe kent Evelien al heel lang uit de tijd dat ze allebei bij Scouting Nederland zaten. Allebei niet wetend dat ze 30 jaar later met elkaar samen gaan werken om Scouters nog beter op de kaart te zetten. Tijdens een gezellig etentje deze zomer vertelde Nico over de ambities van Scouters en overtuigde Evelien direct om mee te gaan werken. Mee gaan schrijven in het revalidatiekloof project en actief meedoen en denken over de Testivals Continentie op Maat. En wordt ze ook nog web redacteur, een echte duizendpoot.

Redactielid Elly Waaijer: “In het eerste telefoongesprek voelde ik gelijk en klik met Evelien, de energie spat eraf. Ze vertelde over haar activiteiten de laatste jaren en stuurde me een link naar een prachtige documentaire over haar zoektocht naar haar eigen lichaam; sexual healing. Echt een aanrader, zo moedig en openhartig.  Of lees over haar leven en documentaire in een interview met Evelien, met dank aan Support Magazine voor publicatie op de Scouters site.

Lees het interview

Word jij ook vrijwilliger bij Scouters?

Er is nog voldoende ruimte in het Scouters team voor nieuwe leden. We zoeken redacteuren, die na een korte inwerksessie productbeschrijvingen, nieuwsbrief items, blogs kunnen schrijven. In het begin helpen we je uiteraard op weg hoe dat te doen.

Ben je zelf niet zo handig in schrijven van teksten, maar wel ervaringsdeskundige, dan is meelezen en adviseren op de inhoud ook heel waardevol. De wereld van de hulpmiddelen is heel dynamisch, dus om teleurstellingen te voorkomen moeten we altijd up to date zijn. En nu we meer dan 1100 hulpmiddelen, heel veel links naar andere sites, filmpjes etc., hebben is dat een interessante uitdaging.

Nieuwe website

Volgend jaar gaat Scouters haar website volledig vernieuwen, de inhoud blijft bestaan, maar de technologie erachter is hard aan verbetering toe. Zodra de nieuwe structuur gebouwd is, hebben we vrijwilligers nodig die ons helpen alle inhoud over te zetten. Dus heb jij ervaring in web beheer, of wil je dat van ons leren, ook dan zijn we heel blij als je je aanmeldt. Dat kan via redactie@scouters.nl.

Wij streven ernaar onze vrijwilligers de maximaal toegestane vrijwilligers bijdrage te geven, garanderen kunnen we het niet. We zijn afhankelijk van sponsorgelden om dit te kunnen doen.

Tot slot

Je komt in een hecht en enthousiast team. En ondanks dat de samenwerking zich vooral online of telefonisch afspeelt, kunnen we echt spreken van een team. We ondersteunen elkaar met praktische tips en wat we maar nodig en in onze mars hebben. We wonen verspreid over heel Nederland, zijn voor een groot deel ervaringsdeskundigen door eigen beperking of als mantelzorger. En hebben een grote diversiteit aan professionele achtergrond, zoals ergotherapie, fysiotherapie, bewegingswetenschappen, (verander)management, ICT, communicatie. Kortom, heel divers. En kan jij bijdragen aan een nog grotere diversiteit? Je bent altijd welkom!