Nieuw Project Scouters – “Ik wil beter” met de ZelfRedzaamheidsRadar

Nieuw Project Scouters – “Ik wil beter” met de ZelfRedzaamheidsRadar

Nieuw Project Scouters – “Ik wil beter” met de ZelfRedzaamheidsRadar

Scouters start begin april een nieuw project. ZonMw ondersteunt Scouters financieel om dit project mogelijk te maken, daar zijn we enorm blij mee. Dit geeft ons de mogelijkheid om het grondig aan te pakken en een digitaal instrument door te ontwikkelen, dat jou ondersteunt nog beter de weg te vinden naar goede oplossingen om beter te bewegen. En dat doen we graag samen met jou!
 

Revalidatiekloof

Recent onderzoek leert ons dat veel ex-revalidanten een “revalidatie kloof“ ervaren in de eerste maanden en soms jaren na een intensieve revalidatie periode. Leren omgaan met een beperking blijkt duidelijk iets anders te zijn dan het leren leven met een beperking. Het gaat er dan om alle voorheen normale dagelijkse activiteiten (huishouden, werk, hobby’s, enz.) weer te kunnen doen. En dat niet alleen. Denk aan sporten, reizen, naar een festival, concert of theater gaan. Alleen, of samen met een partner, familie of vrienden. Allemaal zaken die het leven leuk maken. Dit vraagt om keuzes, om moeilijke afwegingen op basis van nieuwe (on)mogelijkheden na de revalidatie. Met dit project willen we nog beter ex-revalidanten structureel en adequaat ondersteunen in de periode bij thuiskomst na hun revalidatie. Ben jij zo iemand? Laat het ons weten!

 

Ik wil beter – Keuzehulp – Hulpmiddelen – Ervaringen

Keuzehulp - RobotarmOp de Scouters website bieden we met de rubriek “Ik wil beter”, de “Keuzehulpen” en de onderliggende productbeschrijvingen en gebruikers ervaringen veel informatie over oplossingen om beter te bewegen en zoveel mogelijk te blijven (of te gaan doen!) wat jij graag wilt. Hoe voorkom je dat jouw beperking dat na je revalidatieperiode verhindert? Daar gaan we mee aan de slag!

ZelfRedzaamheidsRadar

 

Een aantal van onze redactieleden heeft veel ervaring met de ZelfredzaamheidsRadar (ZRR). Dat is een veelgebruikt instrument om te bepalen op welke domeinen van het alledaagse leven je graag je zelfstandigheid wilt vergroten. In dit project gaan we de krachten bundelen tussen “Ik wil beter”, de keuzehulpen en de ZRR om een nog beter digitaal instrument te bouwen om jou te ondersteunen de revalidatiekloof te verkleinen en jouw weg te vinden naar de beste hulpmiddelen en tips om nog beter te bewegen.

Eerste fase project

We willen in de eerste fase van het project graag samen met (ex)revalidanten) verkennen hoe  zo’n instrument het beste gaat werken. Wat is om te beginnen de beste naam voor dit instrument? En hoe krijgen we zicht op hoe mensen precies zoeken en waar ze hun oplossingen willen vinden (de zogenaamde ‘customer journey’)? Hoe kunnen we alle informatie kwijt op Scouters? En onder welke titels? Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk hoe we het beste de afstemming met jou als ex-revalidant kunnen vinden? We willen dat samen met jou gaan doen. Doe je mee?

We gaan in deze fase diverse bijeenkomsten organiseren en afhankelijk van mogelijkheden ook digitaal met elkaar overleggen.

Meer weten? Meedoen? Stuur een mail aan de redactie van Scouters.