Nieuwe Keuzehulp over drinkbekers

Nieuwe Keuzehulp over drinkbekers

Nieuwe Keuzehulp over drinkbekers

Dit voorjaar tijdens het on-line Scouters Testival begon onze zoektocht naar oplossingen als het zelfstandig drinken niet zo gemakkelijk gaat. Bijvoorbeeld omdat je trilt, je je snel verslikt, een stijve nek hebt, je geen kracht in je handen hebt om een beker vast te houden of platliggend wil kunnen drinken. Studenten van de Hogeschool Rotterdam schreven leveranciers aan en begeleidden diverse tests uitgevoerd door leden van het Scouters testteam. Zo leerden we ook Stefanie van Hasselt kennen. Samen met Stefanie, ontwikkelde de redactie van Scouters een Keuzehulp over drinkbekers.

Stefanie:

Veilig en zelfstandig kunnen drinken of mee kunnen helpen tijdens het drinken is belangrijk op iedere leeftijd. Dat is echter niet voor ieder mens vanzelfsprekend. Daarom is het enorm belangrijk om vanuit veiligheid, zelfstandigheid en deelname aan het sociale leven, heel veel aandacht te hebben voor het drinken. Met die gedachte vind ik het als onderzoeker, therapeut en ondernemer belangrijk om hierbij ondersteuning te bieden in de vorm van inhoudelijke kennis. Het gaat niet om één product dat de beste is, het gaat mij erom dat een product, in dit geval een drinkbeker, de best passende oplossing is bij de vraag van de gebruiker.

Daarom deel ik graag mijn opgedane kennis over drinkbekers vanuit de praktijk en uit studies die ik deed bij de ontwikkeling van de Total Cup® 

Minder verslikken en meer zelfstandigheid is wat ik gebruikers wens bij het kiezen van de juiste beker. De “Scouters keuzehulp Drinkbekers” biedt hiervoor een platform dat ik van harte ondersteun.”

Dat er zoveel is te weten over drinkbekers!

Stefanie nam ons mee door drinkbekerland en de complexe bewegingen die drinken mogelijk maakt. Het was echt een super samenwerking en we kunnen je met trots deze nieuwe Keuzehulp aanraden. Je vindt 21 verschillende bekers netjes op functie gerubriceerd en voorzien van diverse relevante kenmerken en prijs. Echte aangepaste bekers, maar ook gewone bekers, die handig kunnen zijn als je een beperking hebt en toch zelfstandig wilt drinken. Alle bekers zijn ook uitgebreid beschreven onder hulpmiddelen, daar vind je ook de testfilmpjes en waar je de bekers kunt kopen.

Artikel in Ergotherapie Magazine

Vorige week stond er in het ET magazine een uitgebreid artikel over de Scouters Keuzehulp drinkbekers. Download hier het volledig artikel als PDF

Meer bekers?

Kom jij een handige beker tegen die er nog niet bijstaat? Stuur een mail met naam / merk van de beker, foto en jouw bevindingen naar redactie@scouters.nl, Of maak gelijk een eigen testfilmpje, dan plaatsen we die op de Scouters site.

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Drinkbekers

Wat voor soorten drinkbekers zijn er en waar let je op? We scoutten de beste drinkbekers voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp