Rick Brink (voorheen Minister van Gehandicaptenzaken) nieuwe bestuurder Stichting Scouters

Rick Brink (voorheen Minister van Gehandicaptenzaken) nieuwe bestuurder Stichting Scouters

Rick Brink (voorheen Minister van Gehandicaptenzaken) nieuwe bestuurder Stichting Scouters

Wij zijn trots te kunnen melden dat op 6 mei 2021 de Stichting Scouters is opgericht. In 2018 stopten de oprichters Sanne Gooskens en Erica Bouma met Stichting Scouters en bracht Elly Waaijer, als een van de doorstarters Scouters tijdelijk onder bij haar adviesbureau. Samen met de tweede doorstarter Nico Knibbe en inmiddels een groot team van vrijwilligers, bloggers en gastschrijvers zit Scouters vol energie om samen met haar community onze missie voort te zetten. En natuurlijk zijn we super blij, dat Rick Brink als bestuurslid ons team van vrijwilligers komt versterken.

Rick Brink is dan geen Minister van Gehandicapten zaken meer, maar dat betekent niet dat zijn missie om de samenleving meer inclusief te maken voltooid is. Ook als bestuurder van de Stichting Scouters gaat hij de belangen behartigen van alle Nederlanders met een beperking.

Wat doet Scouters

Scouters is sinds 2014 een community van mensen met een tijdelijke of blijvende beperking, mantelzorgers én professionals die onderling kennis deelt. Mensen helpen elkaar (soms letterlijk) weer op weg en zetten elkaar in beweging met tips over hulpmiddelen. Dat doen we via de Scouters website, nieuwsbrief, social media, blogs, test panel en op de Scouters Testivals waar hulpmiddelen worden getest. Om te kunnen leren, werken en recreëren zijn hulpmiddelen voor mensen met een beperking essentieel. Op onze site vind je daarom bijna 1000 handige hulpmiddelen, maar ook keuzehulpen, reviews, testfilms, blogs, instructiefilms en informatie over financiering van hulpmiddelen. Scouters verkoopt geen hulpmiddelen maar geeft een onafhankelijk overzicht van bestaande hulpmiddelen en oplossingen om beter te kunnen bewegen.

Rick aan het woord    

Voor Rick Brink kan dit soort praktische informatie het verschil maken tussen wel en niet mee kunnen doen, tussen ex- en inclusie. ‘Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen zet ik mij graag in voor Scouters. Ook omdat de nieuw opgerichte stichting echt een Social Enterprise is. Dat betekent dat we op de eerste plaats een maatschappelijke missie hebben. Maar het belangrijkste is misschien wel dat iedereen die betrokken is bij Scouters evenveel in de melk te brokkelen heeft. Weer die inclusie dus. Want het draait om al die fanatieke, vrijwillige scouters, met en zonder beperking, mantelzorgers en professionals, die kennis en hulpmiddelen scouten (verzamelen), testen, delen en zorgen voor de dagelijkse communicatie van Scouters. En dat wil ik van harte ondersteunen. 

Na de ondertekening van de oprichtingsakte van Stichting Scouters vierden Elly en Nico dit mooie moment op een terras in Utrecht, ze scoutten direct weer een mooi hulpmiddel, ze dronken een glas witte wijn zittend op een verwarmd kussen. Een mooie oplossing voor de koude dagen onderweg in jouw rolstoel of scootmobiel. Voor meer informatie over verwarmde kussen zie links onder aan deze pagina.


Kennis maken met het Scouters vrijwilligers team

Bekijk het Scouters vrijwilligers team

Meer weten? Mee doen? Sponsoren? Neem contact op met Elly Waaijer, via redactie@scouters.nl, of 06 83 98 18 56.

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.