Scouter Ardy (website assistent Scouters) kan nu beter typen

Scouter Ardy (website assistent Scouters) kan nu beter typen

Scouter Ardy (website assistent Scouters) kan nu beter typen

Ardy is geboren zonder onderarmen daarom moet hij dichtbij zijn computer zitten om te kunnen typen. In overleg met zijn ergotherapeut is er een oplossing op maat voor hem gemaakt, eentje voor thuis en eentje voor op zijn werk.

Hiervoor had hij een gewoon groot toetsenbord zonder steun voor zijn handen, maar dat was te zwaar voor zijn schouders. Nu heeft hij een compact toetsenbord met aan weerszijden kussentjes waar hij zijn handen op kan leggen voor steun. Deze constructie is speciaal voor hem gemaakt op de technische afdeling van zijn revalidatiecentrum, het toetsenbord komt gewoon uit de winkel. Het kost hem nu veel minder energie om te typen en zit hij rechter op, wat beter is voor zijn rug. Hij heeft een gewone muis, deze ligt op een plexiglas steun die aan het bureau is bevestigd waardoor de muis dichter bij zijn hand ligt.

Daarnaast gebruikt Ardy vaak een bluetooth headset met microfoon tijdens het bellen met zijn mobiel. Zodat hij zijn telefoon niet bij zijn oor hoeft te houden en ook niet steeds met luidspreker hoeft te bellen. Een goede ergotherapeut die met je meedenkt is een aanrader volgens Ardy. 

Op de foto zie je het compacte toetsenbord met de twee steunen en de steun met de muis erop.