Team Scouters met de ZelfredzaamheidsRadar op de Gezond & Zeker Innovatiedag

Team Scouters met de ZelfredzaamheidsRadar op de Gezond & Zeker Innovatiedag

Team Scouters met de ZelfredzaamheidsRadar op de Gezond&Zeker Dag

Op 13 mei 2024 waren we in Nieuwegein op de Gezond & Zeker Innovatiedag om te vertellen over hoe je met de ZelfredzaamheidsRadar en Scouters kunt werken aan eigen regie, zelfredzaamheid en inclusie.

De meesten van de 1000 bezoekers aan deze Gezond & Zeker Dag zijn zorgverlener, ergocoach, ergotherapeut, fysiotherapeut of hebben een arbo-achtergrond. Heel nuttig om te zien dat als jouw cliënt zelfredzamer is, je als zorgverlener ook minder (fysiek belastende) zorg hoeft te verlenen. Win-win dus.

We hadden een hele grote echte ZelfredzaamheidsRadar en een groot scherm om ook online te kunnen laten zien hoe de Radar werkt. Door die mooie ‘eyecatchers’ hebben we met heel veel mensen mooie gesprekken gehad. En we deelden papieren radars en flyers van Scouters uit. Superwaardevol, want de meesten kenden Scouters en de ZelfredzaamheidsRadar wel, maar wisten niet dat je nu ook kunt doorklikken naar oplossingen als je op een van de 15 domeinen klikt. 

We vertelden mensen over het Scouters project ‘Verklein de Revalidatiekloof’ en hoe handig de Radar kan zijn voor ex-revalidanten. De Radar helpt je om na je medische revalidatie thuis niet in een gat te vallen. Je houdt grip op je leven en werkt op een positieve manier aan je herstel. 

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Scouters en hoe de ZelfredzaamheidsRadar jou kan helpen meer zelfredzaam te worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onze website! 

Op de foto zie je rechts scouter Ariadne Krommedam voor de Radar en links nog een keer Ariadne en Evelien Spreitzer