VeineDAGEN 2024

VeineDAGEN 2024

VeineDAGEN 2024

 

De VeineDAGEN vonden plaats tijdens de Dutch Health Week in de Jaarbeurs in Utrecht van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 april. Een groot evenement voor kinderen, jongvolwassenen, volwassenen, mantelzorgers en professionals. Tegelijkertijd vond in de jaarbeurs ook de Ziezo-beurs plaats. De beurs voor iedereen die te maken heeft met een visuele beperking. Natuurlijk waren we op beide beurzen om net als eerder bij de Support nieuwe hulpmiddelen te scouten. De keuzehulp over hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking is zoals jullie weten in de maak en waar kun je beter hulpmiddelen testen dan bij de Zie-Zo.

29 testfilmpjes

We hadden het deze keer iets anders aangepakt en ook via de organisatie  een oproepje gedaan om hulpmiddelen te scouten . Dus hadden we maar liefst 29 aanvragen voor testfilmpjes  Waarvan je de eerste via dit artikeltje kunt zien. Daar waren we in ieder geval behoorlijk druk mee. Het is maar goed dat een heleboel van onze Scouters geen moeie voeten kunnen krijgen. :-)  

Compliment

De organisatie van de VeineDAGEN is in handen van Mariëlle Franken en Renée Ruisch de makers van Veine Magazine. Twee energieke dames die in 2019 een veel kleinere beurs begonnen zijn dan zij in 2024 hebben neergezet. Zij hebben met passie ook deze veel grotere “schoenen” (beurs) gevuld. Dat is zeker een compliment waard.

Anders dan de Support

Wat maakt de VeineDAGEN anders dan de Support? Om te beginnen hebben ze ruimte gemaakt voor de ZieZo-beurs. Het grappige daarvan is dat je kunt zien dat ook al is een hulpmiddel voor een bepaalde doelgroep, het ook heel handig kan zijn voor mensen uit een andere doelgroep. Goede hulpmiddelen zijn immers inclusief.

De slogan op de website van de VeineDAGEN luidt

 “Op de VeineDAGEN draait het om mij!” De insteek is de eindgebruiker dus mensen met een beperking. Dat merk je ook in de sfeer het is ook meer gericht op kinderen en jongeren. Ook leuk! Kortom een waardige opvolger van de Support. Het leuke is ook dat deze beurs jaarlijks is. Dus wij kijken alweer uit naar de volgende waar je ons weer tegen kunt komen om hulpmiddelen te testen en te scouten.  In onderstaande filmpje kun je zien met hoeveel inzet en vooral plezier, wij dat gedaan hebben.

Geteste hulpmiddelen

Wat hebben wij deze keer allemaal getest? Dat zijn er te veel om in dit artikel te beschrijven maar hier komen er alvast twee. Namelijk:

Elektrische duwondersteuning Alber via GO van Invacare voor handbewogen rolstoelenOpvallend makkelijk om aan en af te koppelen, instelbare snelheid tot 5,5 km.

Magnetische rits

Magnetische rits. Veel mensen met slechts één functionele hand hebben een hekel aan jassen met een rits. Mensen met twee 'moeilijke' handen ook. Omdat zij ook vaak de jas niet makkelijk dicht kunnen doen. Daar is wat op gevonden: maak de onderzijde magnetisch! 

Ben je nieuwsgierig naar wat we nog meer getest hebben? Hou dan de website in de gaten. Wij werken er hard aan om alles  snel online te zetten.