Weer thuis na je revalidatie? Vul de ZelfredzaamheidsRadar eens in!

Weer thuis na je revalidatie? Vul de ZelfredzaamheidsRadar eens in!

Weer thuis na je revalidatie? Vul de ZelfredzaamheidsRadar eens in!

Je revalidatie houdt niet op als je naar huis mag. Misschien begint het dan pas echt. Toch zijn er veel mensen die ondanks alles wat ze tijdens hun revalidatie hebben geleerd eenmaal thuis in een gat vallen. Hoe geef je je nieuwe leven thuis vorm?

Om je te helpen in mogelijkheden te blijven denken kan het goed zijn de ZelfredzaamheidsRadar in te vullen. Deze tool helpt je ook bij het continu zoeken naar slimme ideeën en oplossingen om zo veel mogelijk zelf te kunnen doen. De ZelfredzaamheidsRadar kent 15 domeinen (continentie, aankleden, mobiliteit, leervermogen, etc.) waarmee je jouw nieuwe leven een cijfer (tussen 1 en 5) kunt geven. Het kan zijn dat je voor een bepaald domein vindt dat je nog niet zo zelfredzaam bent én dat je daarmee aan de slag wilt. Dan klik je op dat domein en krijg je tips, onafhankelijk advies, hulpmiddelen en keuzehulpen van Scouters. Je kunt je score ook opslaan en later de Radar nog eens invullen zodat je je eigen voortgang kunt volgen.

De tool is gratis en je hoeft niet in te loggen of een account aan te maken. Je kunt de Radar invullen via de website van Scouters: https://scouters.nl/ of via https://zelfredzaamheidsradar.nl/ 

PS: Heb je die mooie documentaire van Frans Bromet gezien over zijn eigen revalidatie bij Reade  na een hersenbloeding? Een aanrader, vinden wij bij Team Scouters! Alhoewel we ook benieuwd zijn hoe het met Frans ging toen hij eenmaal weer thuiskwam.  ;-)