Opener verpakking

Pot- en flesopener Twisty-Opener

Pot- en flesopener Twisty-Opener

Beoordelingen (0)

Informatie

De pot- en flesopener Twisty-Opener is gebaseerd op een oud en beproefd gereedschap, dat alom gebruikt wordt om oliefilters los- en vast te draaien: de riemmoersleutel.  De uitvinder van de Twisty-opener Wiel Stuart, oud-mijnwerker, werkte er ondergronds mee en maakte op hoge leeftijd de handvriendelijke versie ervan om er thuis deksels mee open te kunnen draaien.

Zijn kleinzoon en dochter maakten deze uitvinding veelzijdiger, deponeerden het model, en zijn gestart met de productie en distributie van dit handige hulpmiddel. Heb jij weinig kracht in je handen, pijnlijke gewrichten, of heb je maar één hand ter beschikking, dan kan dit voor jou een oplossing zijn.

Hoe werkt het?

Twee leren lussen, bevestigd aan een houten handvat, geven je door hefboomwerking meer kracht om doppen en deksels te openen. De lange lus gebruik je voor het open- en stevig dichtdraaien van deksels, (radiator)kranen, drinkbekers e.d., de korte lus is voor doppen van flessen, pakken en tubes. Voor mensen met niet al te sterke handen is dit een mooi, effectief en veelzijdig keukenhulpmiddel.

Heel weinig kracht of maar één hand ter beschikking?

Een bevestigingsblokje, de Twisty-Houder, kan erbij besteld worden. Je schroeft de Twisty-Houder vast aan de onderkant van bijv. een plank in een keukenkast. Hij fungeert zo als extra hand. Voor het gebruik schuif je de opener erin. Dan kunnen je met beide handen de pot of de fles vasthouden, in de lus steken zo de pot of fles dezelfde kant opdraaien, dus niet tegen elkaar in. Plop! Dat scheelt! Zelfs flessen champagne krijg je zo open.  En ook met één hand ben je zelfredzaam met deze combinatie. Je kunt je Twisty-Opener ook in de houder bewaren: zo neemt het samen nauwelijks plaats in beslag.

Let op: enkele van de genoemde leveranciers hebben een AGB code, belangrijk als je het hulpmiddel (met een verwijzing van je ergotherapeut) vergoed wil krijgen door je aanvullende verzekering.

De Twisty-Opener ongeveer  € 30,-  De Twisty-Houder ongeveer  € 10,-.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 27 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Pot- en flesopener Twisty-Opener? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling