Aankoppelbike

Elektrische aankoppelbike Sherpa

Elektrische aankoppelbike Sherpa

4.4
Beoordelingen (7)

Informatie

De Sherpa is een elektrische aankoppelbike, ook wel trike genoemd, die aan vrijwel iedere handbewogen rolstoel kan worden bevestigd.

De bedenker van de Sherpa Trike heeft zelf een dwarslaesie.  Stephanie Hollanders van You’re Unlimited scoutte de Sherpa Trike bij de bedenker op een beurs in 2015.

Ze is heel tevreden over de kracht van de Trike, ook steile hellingen op, het comfort (de Trike dempt de trillingen die je anders opvangt met de voorwielen van je rolstoel), de wendbaarheid en de kleine draaicirkel. Je hebt overigens wel een goede handfunctie nodig om hem te kunnen aankoppelen en besturen, merkte ze op. 

Specificaties

Hij kan maximaal 24 kilometer per uur rijden en met 1 accu kun je een afstand van maximaal 18 kilometer afleggen bij volvermogen (24km/uur), ongunstige weersomstandigheden, gewicht gebruiker en vlak of heuvelachtig wegdek. Het maximaal gewicht van de gebruiker is 100kg.

Door het aanpassen van de snelheid bijv. ca. 15/10 km/ uur wordt de actieradius al vergroot naar 25 km. Veel gebruikers van de Sherpa Trike gebruiken een 2e accu om de actieradius te vergroten en zorgeloos tochten te rijden. De accu van de Sherpa Trike is compact, weegt 2 kg en kan eenvoudig mee in een tas of rugzak.

De Trike is te krijgen in de huisstijl zwart met paars. En sinds kort ook mogelijk om de Sherpa Trike aan een opvouwbare rolstoel te koppelen. Corry en Henk schreven daarover in de wedstrijd van het 1000ste hulpmiddel:

“De Sherpa aankoppelbike is nu door EWTS (Easy Wheelchair Trike Service) ontwikkeld met een aankoppeling en speciale voetensteun voor opvouwbare rolstoelen. “Dat bevalt super, we kunnen nu overal naar toe (het terras mag ook weer). Wij zijn 8 maanden in Renesse, daar hebben wij een chalet en staan heel dicht bij de zee dus dat is echt genieten”.

In Nederland kun je de Sherpa kopen bij EWTS en de aankoppel Trike kost vanaf € 1.855,- , extra accu kost rond de € 320,-

Henry Honing  (sinds 2016 gebruiker van de Sherpa Trike) van EWTS heeft in de zomer van 2019 de verkoop en service van de Sherpa Trike overgenomen van You’re Unlimited. Hij biedt ook de mogelijkheid om de Sherpa Trike uit te proberen.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Elektrische aankoppelbike Sherpa? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Elektrische ondersteuning en rolstoelaandrijving

Bekijk de keuzehulp

Keuzehulp

Elektrische aankoppelbike

Bekijk de keuzehulp