Aankoppelbike

Handbike Stricker Lipo Smart hybride

Handbike Stricker Lipo Smart hybride

4
Beoordelingen (1)

Informatie

De Stricker Lipo Smart hybride handbike is een elektrisch ondersteunende handbike.

Specificaties

Met de Stricker Lipo Smart voor je rolstoel kan je volledig op eigen armkracht en volledig elektrisch rijden, maar ook door mee te ‘trappen’ met je armen terwijl je je elektrisch laat ondersteunen. De handbike is eenvoudig aan je rolstoel te koppelen. Wegrijden gebeurt met behulp van een speciale wegrijknop. 

Je bevestigt de Stricker Lipo Smart handbike met 2 klemmen aan het frame van je rolstoel. Het moet wel een rolstoel met een vast frame zijn. Je stelt de Stricker in op een hoogte die voor jouw armen prettig is. Ook de afstand tot je benen stel je op maat in. De Stricker handbike is gemaakt van aluminium en vraagt weinig onderhoud. De accu weegt slechts 1,5 kg en bevestig je zonder speciale adapter op je stoel. Met een volle accu kan je (als je meetrapt) 40 tot 50 km rijden met een snelheid van maximaal 25 km/u. De oplaadtijd van de accu is 3 uur en gebeurt zonder speciale oplader in een gewoon stopcontact. De handgrepen van de ‘trappers’ zijn licht en makkelijk te bedienen, ook voor rolstoelrijders met functionele handproblemen. De voorzetfiets heeft 8 versnellingen en is voorzien van een schijfrem en een V-rem op de velg.

Als je wil gaan rijden, druk je eerst de klemmen naar beneden waarmee de voorzetfiets aan je rolstoel is vastgemaakt. Daarna duw je de handbike een stukje van je af waarbij de voorwieltjes van je rolstoel omhoogkomen. Je rijdt weg met behulp van de wegrijknop. Zodra je een beetje vaart hebt, kan je naar believen ‘meetrappen’ (net als bij een elektrische fiets) of je volledig elektrisch laten rijden. Het is ook mogelijk alleen op eigen armkracht te rijden. De elektrische ondersteuning zet je ook tijdens het rijden eenvoudigweg aan door de rijschakelaar om te zetten.

Er zijn verschillende modellen Stricker handbikes te verkrijgen in de kleuren zwart en zilver. De Stricker Lipo Smart hybride handbike is te koop met wielen van 16, 20 of 24 inch. Naar keuze kan je een extra accu, extra gewichten om het voorwiel iets te verzwaren of 16 versnellingen (mountainbike uitvoering) krijgen. De zogenaamde Tetra uitvoering heeft een terugtraprem, kinschakeling en speciale Tetra-handgrepen. Meer informatie over deze en andere handbikes vind je op de site van de producent.

De prijzen staan niet op internet. Die kunnen worden opgevraagd of worden bij een passing via een offerte vastgelegd. 

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 12 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Handbike Stricker Lipo Smart hybride? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Elektrische ondersteuning en rolstoelaandrijving

Bekijk de keuzehulp