Bezoek Sunrise Medical stand op Support

Bezoek Sunrise Medical stand op Support

Bezoek Sunrise Medical stand op Support

Naast het prototype van de Empulse StreetJet bekeken we op de stand van Sunrise Medical ook twee andere hulpmiddelen, die we kort geleden op de Scouters website plaatsten; de recent gelanceerde elektrische duwondersteuning Empulse R20 en de elektrische rolstoel Quickie Q 300.

 

Elektrische duwondersteuning Empulse R20

Het wordt vaak onderschat, de power die een rolstoel duwer nodig heeft om iemand in een rolstoel te duwen. Soms denk ik, sinds ik vaak achter een rolstoel loop, dat de gemeente de straten weleens beter zou mogen onderhouden. Dat heb je niet in de gaten als je niet zelf een rolstoelrijder bent of de rolstoel van je partner duwt. Als mantelzorger is het goed om zuinig te zijn op je lichaam, je hebt je kracht voor zoveel dingen nodig, wordt heel gemakkelijk onderschat. Voor het duwen van een rolstoel kan dan ook de elektrische duwondersteuning Empulse R20 een uitkomst zijn. Met een goede motivatie kun je deze aanvragen bij de Wmo. Wij zagen dat het aan- en afkoppelen heel makkelijk gaat, meenemen is ook prima te doen, opvouwbaar en weegt maar 4,5 kg. Past op bijna alle rolstoelen. Zie het zelf op dit filmpje.

En lees de beschrijving van Quickie Q300 door onderaan deze pagina door te klikken naar de productbeschrijving van de Quickie.

Heb jij zelf ervaring met een van deze hulpmiddelen, plaats deze op onze site, je gaat gewoon naar het hulpmiddel en vult jouw ervaring in, zo maken we samen de Scouters website tot een steeds mooier instrument om goede keuzes te maken als je op zoekt bent naar een hulpmiddel.

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.