Hoe eet je een gezonde maaltijd als je niet zelf kunt koken?

Hoe eet je een gezonde maaltijd als je niet zelf kunt koken?

Hoe eet je een gezonde maaltijd als je niet zelf kunt koken?

Ook als je niet zelf kunt koken, kun je nog best gezond eten. Naar de winkel om de ingrediënten te kopen, de producten wassen, schillen, snijden en dan ook nog bereiden – het kan allemaal te veel zijn. Of misschien heb je moeite met één of meer van deze stappen. Maar, er is goed nieuws.
 

Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders van kant-en-klare maaltijden die je het werk uit handen nemen. Van diepvriesmaaltijden, koelverse maaltijden tot warm aan huis. Ze koken allemaal met verse ingrediënten. Diepvries en koelvers moet je zelf nog opwarmen, maar bij de warme maaltijden kun je meteen aanvallen. Welke aanbieder moet je kiezen?

In het RSI-Magazine 2021-3 (pagina 8 en 9) staat een artikel over kant-en-klare maaltijden. Het artikel beschrijft een aantal aanbieders van deze maaltijden, welke soort maaltijden zij bieden, welke diëten je kunt kiezen, wat de maaltijden kosten en meer.

Scouters is nieuwsgierig naar ervaringen met maaltijdaanbieders. Zijn de porties groot genoeg, is het eten lekker, gaat de bezorging goed?

Eet jij (of misschien een familielid of kennis) wel eens kant-en-klare maaltijden? Laat ons weten wat je ervan vindt: noem de aanbieder, de soort maaltijd en je opmerkingen over de maaltijd. En vermeld de woonplaats, want er zijn verschillen tussen de regio´s. Stuur je opmerkingen naar redactie@scouters.nl.

Met al deze ervaringen kunnen we anderen met hetzelfde probleem helpen. Voor elke dag of voor een periode waarin iemand niet zelf kan koken.

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.