Inzendingen wedstrijd 1000ste hulpmiddel voor Scouters

Inzendingen wedstrijd 1000ste hulpmiddel voor Scouters

Inzendingen wedstrijd 1000ste hulpmiddel voor Scouters

Het binnenkrijgen van de inzendingen voor het 1000st hulpmiddel voor de Scouters website was een feestje voor de Scouters redactie. Een aantal slimme hulpmiddelen, maar ook weer allerlei gewone producten die als je een beperking hebt simpelweg handig zijn. Het voordeel van het laatste is dat ze vaak aanzienlijk lager geprijsd zijn dan de echt medische hulpmiddelen. De 1000ste inzending kwam van Marijke Henkemans met een opklapbaar vakantie bed. Marijke is daarmee de winnares van deze Scouters wedstrijd!

De inzendingen:

Hieronder lees je de inzendingen in volgorde van binnenkomst. Een aantal staat al op Scouters en zijn daarom voorzien van een linkje naar een uitgebreide product omschrijving. Als er nog geen link is, is de redactie nog bezig de productbeschrijvingen te maken. En heel belangrijk: hoewel er nu geen prijzen meer te winnen zijn, blijven alle ideeën voor nieuwe slimme hulpmiddelen meer dan welkom bij Scouters. Blijf dus vooral scouten!

Mooie Silversplints

Xandra tipte ons over de Silversplints (zie link onderaan de pagina).  Dat zijn zilveren orthesen die je gewrichten kunnen corrigeren en ondersteunen. Dat is volgens Xandra handig, niet alleen bij huishoudelijk werk, maar ook bij hobby´s, zoals breien of kaarten. Heb je bijvoorbeeld moeite met het vasthouden van de kaarten? Wie weet zijn de Silversplints voor jouw de oplossing. Voor Scouter Xandra in elke geval wel.

Sherpa aankoppelbike

Corry en Henk: “De Sherpa aankoppelbike is nu door EWTS (Easy Wheelchair Trike Service) ontwikkeld met een aankoppeling en speciale voetensteun voor opvouwbare rolstoelen. “Dat bevalt super, we kunnen nu overal naar toe (het terras mag ook weer). Wij zijn 8 maanden in Renesse, daar hebben wij een chalet en staan heel dicht bij de zee dus dat is echt genieten”.  Voor meer informatie over deze aankopppelbike zie link onderaan de pagina.

Easywipe afveeghulp

Michel stuurde een link naar de Easywipe afveeghulp. De Easywipe is een afveeghulp waarmee je na het toiletgebruik toiletpapier of vochtige doekjes vast kunt maken en jezelf kunt reinigen. Dit is een makkelijk hulpmiddel wanneer je beperkt kunt reiken. De Easywipe grijpt het papier stevig vast en na gebruik kun je het toiletpapier loslaten door aan de achterkant op de knop te drukken. De lengte van de Easywipe is 38 cm. Voor meer informatie,  zie link onderaan de pagina.     

Burley Travoy bagagekar

Toon schreef: “Ik maak gebruik van een Burley Travoy bagagekar. Deze is in te klappen. Omdat ik wel kan fietsen, maar slecht kan lopen,  maak ik sinds kort gebruik van een aanhangertje voor achter de fiets. Zo kan ik eerst een fietstocht maken, bijvoorbeeld naar een mooie stad en daarna de stad bekijken met de loopfiets. De aanhanger is lekker stabiel en gemakkelijk in gebruik. Voor meer informatie over deze bagagekar zie link onderaan de pagina.

Airwheel s8

Anne: “Mijn inzending is een Airwheel s8 (zie de link onderaan deze pagina). Dit is een uniek elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel, ook wel een hoverboard genoemd. Het heeft namelijk als enige hoverboard een zadel (op de oudere versie s6 na dan). Het board balanceert zichzelf waardoor je niks merkt van hobbels onmerkbaar. Ook is de Airwheel s8 heel wendbaar. Het maakt het mogelijk om als voetganger/lopend persoon deel te nemen aan het verkeer. Het voordeel van dit hoverboard ten opzichte van een Segway is dat het geen stuur heeft. Je kunt het dus ook gemakkelijk binnen gebruiken.’ 

 

 

Flexibele rietjes

Annemarieke: “Sinds ik weet dat de plastic rietjes gingen verdwijnen, was ik op zoek naar een goed alternatief. Voor mij kwam deze er als beste en fijnste uit. Hij is uitschuifbaar, de tuut is niet te groot en je kunt er een in je tas stoppen. Zo heb je altijd een rietje bij de hand. Ze zijn goed schoon te maken en ik gebruik ze nu al vanaf eind vorig jaar. Ik heb van alles geprobeerd, maar deze is voor mij de nr 1 vervanger van de plastic rietjes. (link naar flexibere rietjes staat onderaan deze pagina).  

Schoenen van Billy’s Footwear

Elsbeth: Een heel handig product dat volgens mij nog op de Scouters website ontbreekt zijn de schoenen van Billy’s footwear. Dit zijn schoenen die geopend en gesloten kunnen worden met een rits die ervoor zorgt dat het voetbed bijna geheel vrij ligt. Daardoor kun je je voet makkelijk in de schoen krijgen. Dat is ideaal bij spalken. Zelfs bij een spalk, want je kunt één paar schoenen van Billy’s Footwear  in twee verschillende maten bestellen. Dat kan zowel voor kinderen als volwassenen en allerlei leuke modellen.

Brommobiel: microcar mc campus

Olav schreef ons over goede en slechte service: “Ik heb mijn brommobiel een half jaar geleden aangeschaft bij Brommobiel Center Limburg gevestigd in Melick en Beek. ‘Ik ben uiterst tevreden over de kwaliteit, service en deskundigheid van deze firma. Ik heb een microcar mc campus uit 2008 gekocht. Als gevolg van een CVA ben ik enigszins gehandicapt. Wij wonen erg afgelegen en ik was dus voor vervoer volledig afhankelijk van mijn vrouw. Ik heb toen een brommobiel aangeschaft die de miskoop van het jaar bleek ….  Firma brommobielexpert uit Hengelo zijn wat mij betreft oplichters. Er was van alles mis mee en toen ik hierover reclameerde, kreeg ik nul op het rekest en werd ik op whatsapp geblokkeerd. Brommobielcenter Limburg heeft dit wrak heel gunstig overgenomen en alles geregeld voor de inschrijving van mijn nieuwe autootje. Tiptop in orde en goede prijs. Keurig voor de deur afgeleverd.”

Inzendingen uit Vlaanderen

Steeds vaker krijgen we reacties uit Vlaanderen.  Lauren schreef: “Ik zou jullie graag de producten van de Belgische onderneemster Marie voorstellen en eentje in het bijzonder: de My Sleeve-krukken van My Add On.  Ze maken het dagelijkse gebruik van krukken veel aangenamer. Ze zijn zachter aan mijn handen, met een handige magneet en een leuke upgrade.“ Lauren had nog een idee: een goede tip om het bed gemakkelijker op te maken: “Kijk zeker eens naar het bedopmaak hulpje van My Add On

Blijf inzenden Vlamingen!

Het 1.000ste hulpmiddel

Marijke Henkemans had het geluk om het 1000ste hulpmiddel in te sturen. “Omdat ik graag op reis ga, ben ik op zoek gegaan naar een bed voor het kamperen. De criteria waren dat het redelijk hoog moest zijn, het hoofdeinde omhoog kan, hulp moet bieden bij het omdraaien, niet te zwaar en makkelijk op te zetten. Bovendien wilde ik graag dat het ook in de toekomst kan worden gebruikt als ik niet meer zelf kan staan en een tillift nodig heb. Voor mij is een vissers bedstoel de oplossing. Dit soort bedden bestaan in allerlei verschillende maten, soorten en prijzen. Ik heb de Faith Hustler X-High Bedchair gekocht, zie link onderaan de pagina. 

Street Jet en een slot

Annemarieke had nog een idee: ‘het gaat niet direct om een hulpmiddel, maar wel een aanvulling op een hulpmiddel. Na jaren met veel plezier de elektrische aankoppel bike rolstoel Firefly te hebben gebruikt (zie link onderaan deze pagina), ben ik nu een stapje hoger gegaan en heb ik nu de Street Jet via RD Mobility. Deze wordt nu verkocht door Sunrise medical - zie link onderaan de pagina. Een hele fijne full elektrische aankoppelbikebike. Steviger, sneller, meer stabiliteit en makkelijker aan te koppelen. Gewicht en grootte zijn een nadeel, maar ik ben zo blij met mijn Street Jet en heb er inmiddels al 1600 km mee gereden.

Ik ben wel op zoek gegaan naar een goed alternatief voor een hangslot. Het blijft spannend om je hulpmiddel zo maar achter te laten als je de winkel(s) ingaat of ergens anders even ‘parkeert’. Daarvoor heb ik nu een fietsslot met alarm op de handbike geplaatst. Door de afstandsbediening kun je het slot makkelijk bedienen. Ook is het makkelijk te installeren met wat tie wraps en dubbelzijdig plakband. Als het alarm afgaat, dan is dat overduidelijk te horen. Het slot wordt ook veel gebruikt door wielrenners en mountainbikers.  (zie afbeelding)

Muis: ERGO Slider plus

En tot slot Stein met nummer 1002: Hoi allemaal, deze “muis” is nogal onbekend. het balkje is links & rechtshandig te gebruiken. Er is een versie met een kort balkje, ik heb de lange. Ik heb RA en na diverse muisjes oa trekbal bleef ik klachten houden. Deze is echt een uitkomst. de ERGO Slider plus.  (zie afbeelding)

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.