Nieuwe testfilm; Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving

Nieuwe testfilm; Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving

Nieuwe testfilm; Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving

In de ontwikkeling van elektrische ondersteuning van handbewogen rolstoelen is een mooie stap voorwaarts gemaakt met de Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving.

Met de e-motion DuoDrive kun je langere afstanden afleggen zonder te hoepelen. Sturen doe je via de hoepels, de aandrijfwielen doen de rest. Er zijn twee typen aandrijvingen, waartussen je afhankelijk van je behoefte kunt schakelen: elektrische hoepelondersteuning of cruise control. En dat is heel eenvoudig met de draadloze DuoDrive-bedieningsunit.

Onze tester

Reindert heeft de DuoDrive al enige tijd in gebruik. In onderstaande film laat hij ons uitgebreid zien en vertelt wat dat voor hem betekent.

Denk aan langere afstanden kunnen overbruggen, berg op en berg af. En ook belangrijk; minder belasting voor zijn schouders. Daardoor is hij minder snel moe en houdt hij energie over voor andere dingen. Wil je meer lezen over de DuoDrive, klik dan door naar de beschrijving van dit hulpmiddel.

Dank aan

We willen Reindert bedanken, die een mooie locatie spotte om de functionaliteit van de DuoDrive optimaal te tonen. En ook Gé Snoek, onze kritische gebruiker van o.a. elektrische aandrijvingen voor handbewogen rolstoelen. Achter de schermen heeft hij meegedacht om weer een informatieve testfilm te maken. Als je zijn artikelen op Scouters terug leest , dan zie je dat er goed is geluisterd naar eindgebruikers bij het ontwikkelen van de DuoDrive. Maar ook dank aan onze vrijwilligers Nico en Eric, die door een foute planning bij Valys 2,5 uur moesten wachten op Eric zijn vervoer naar huis. Gelukkig konden ze schuilen voor de regen, onder de achterklep van de bus van Nico. Je moet er wat voor over hebben een scouter te zijn.

En tot slot veel dank aan Invacare, die Scouters opnieuw sponsort en zo bijdraagt aan de vernieuwing van de Scouters website.

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.