Scouters testte op Support

Scouters testte op Support

Scouters testte op Support

In onze vorige nieuwsbrief beloofden we snel met de eerste testfilmpjes te komen, die we maakten op Support 2022. De eerste drie laten we je graag zien. De productomschrijvingen van deze hulpmiddelen staan inmiddels op de Scouters website. We zijn best trots, want inmiddels staan er meer dan 1100 producten op de site. Inclusief beschrijving, foto’s, test- of instructiefilmpje. Gebruik jij één van die 1100 hulpmiddelen, dan nodigen we je graag uit om bij dat hulpmiddel jouw ervaring te plaatsen. Zo bouwen we samen aan een nog beter instrument om het beste hulpmiddel te kunnen kiezen.
 

Elektrische balansrolstoel IBOT van 2KERR

Voor een aantal leden van het Scouters vrijwilligers team sprong de elektrische balansrolstoel iBOT van 2KERR er wel bovenuit qua innovatie. We hadden er al over gelezen, maar nu zelf kunnen ervaren wat het is om te kunnen zitten op stahoogte met een balansrolstoel én er zelfs de trap mee op en af te rijden is een speciale ervaring. Klik hier om de test film direct te zien, of ga naar de omschrijving onderaan deze pagina en lees waar de iBOT toe in staat is.

Jacob, een van onze bloggers, ziet zich in de toekomst al gaan met de iBOT. Dat zou een mooie uitdaging voor hem zijn, want hij gebruikt zijn rolstoel in een vrijwel liggende houding. Lees daarover meer in zijn blog 'Wat heb ik nou aan m'n stoel hangen'.

Aankoppelbike Empulse StreetJet van Sunrise Medical

Niet zo lang geleden maakte Scouters een testfilm van de aankoppelbike Alber F55 van Sunrise Medical. Dat is een zeer wendbare aankoppelbike, onze tester Jan liet dat met enthousiasme zien. Op Support 2022 introduceerde Sunrise Medical alweer een prototype van een nieuwe aankoppelbike, de Empulse StreetJet. Die is zeker zo wendbaar als de F55, maar weer makkelijker aan en af te koppelen aan je rolstoel. Die is dus ook geschikt als je weinig spierfunctie in je handen, armen en/of buik hebt. Bekijk op het filmpje hoe het werkt. Of lees meer over deze aankoppelbike in de beschrijving onderaan deze pagina.

Elektrische sportrolstoel Warrior van Commandeur Revalidatie Techniek

Ardy, al jaren actief bij Scouters, maar ook fanatiek rolstoel hockeyer, scoutte de elektrische sportrolstoel Warrior van Commandeur Revalidatie Techniek. Deze vernieuwde, snelle sportrolstoel heeft onder meer een eenvoudig bedienbare, opklapbare achterbeugel. Dat maakt het mogelijk een stoep of drempel naar een sportzaal te nemen. Scouters raakte op de Support in gesprek met een aantal kritische jonge sporters, die al ervaring met de Warrior hadden opgedaan. Ze hadden goede ervaringen, maar ze zetten wel vraagtekens bij de stabiliteit. Maar door extra uitleg van de  ontwikkelaar en door het opnieuw te proberen was iedereen overtuigd dat het nieuwe model zeker stabiel is. Kijk hoe indrukwekkend hard deze stoel rijdt, max. 17 km/u. Wil je meer weten over de Warrior? Lees er meer over in de beschrijving onderaan deze pagina.

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.