Scouters testte op Support een aangepaste buggy en traphulp

Scouters testte op Support een aangepaste buggy en traphulp

Scouters testte op Support een aangepaste buggy en traphulp

Op Support 2022 testten vrijwilligers van Scouters diverse hulpmiddelen. En maakte onze videoredacteur Eric er prachtige filmpjes van. Lees meer over een buggy ook geschikt voor grote kinderen en volwassenen. En kijk hoe je kunt blijven traplopen met een handige traphulp.
 

Gwoon Handig

In de stand van Gwoon handig kwamen we Maartje tegen, moeder van een zorgintensief kind en mede oprichtster van Stichting Gwoon handig. Missie: ‘Stichting Gwoon Handig ontzorgt, emancipeert en ondersteunt ouders van een zorgintensief kind, van 0 tot 18 jaar, in hun zoektocht naar passende zorgoplossingen en -diensten ten behoeve van de ontwikkeling en opvoeding van hun kind.’ Want samen weten we meer!’ Ze hebben een website met veel praktische informatie en delen als ouders van een zorgintensief kind ervaringen via de social media. We hebben veel  overeenkomst, dus alle reden voor Scouters en Gwoon handig om elkaar te ondersteunen.

Aangepaste Buggy Delta van EDACARE

Naast Maartje haar enthousiaste verhalen over de stichting vertelde ze ons ook over de mooie tochten, die zij met haar dochter maakt met de aangepaste Buggy Delta  van EDACARE. Wil jij de Delta zien rijden op en rond het beursgebouw en horen wat deze aangepaste buggy voor Maartje en haar dochter betekent, kijk naar dit prachtige filmpje. Dank aan onze jonge proefpersoon, die net langs kwam in de stand en dus niet de dochter van Maartje.

Traphulp

Wil jij veilig blijven traplopen maar levert dat af en toe een gevaarlijk moment op? En je wil ook optimaal in beweging blijven? Daarvoor zagen we op Support een handige traphulp. Wil je daar meer over weten? Kijk dan het filmpje over de Assistep, dat wij op Support maakten. Op de website van de fabrikant / leverancier vind je diverse plaatsen waar je dit hulpmiddel zelf uit kunt proberen.

Keuzehulp trapliften

Andere hulpmiddelen om veilig de trap op of af te gaan, vind je in de Keuzehulp  trapliften.

 

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Traplift

Als traplopen niet goed gaat, kan je overwegen een traplift aan te schaffen. Het kan zijn dat jouw gemeente deze vergoedt, maar dat gebeurt helaas steeds minder. Of je nu een traplift wil huren, kopen of er één via het WMO-loket van je gemeente krijgt: het is belangrijk de traplift te kiezen die het beste bij jou en je trap past. Een professional kan de keuze begeleiden, maar je kan...
Bekijk keuzehulp

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.