Loopfiets

Loopfiets volwassenen Alinker

Loopfiets volwassenen Alinker

4.4
Testvideo Beoordelingen (11)

Informatie

Deze loopfiets ziet er hip uit! De Alinker is een net verschenen loopfiets met 3 wielen. Heel stabiel en een handig hulpmiddel om er mee op uit te gaat. 

Mooi is dat The Alinker Inventions Ltd., het bedrijf dat de Alinker ontwikkelde en produceert, één op de 100 Alinkers doneert aan landmijnslachtoffers, veteranen en programma’s voor mensen met amputaties in oorlogsgebieden. Ook wordt een deel van de winst gereserveerd voor onderwijs aan meisjes over de hele wereld.

Ook kun je de Alinker kopen en uitproberen bij: Vierfiets

We kregen van een zeer enthousiaste gebruiker deze reactie:

Hoi mensen, hier een stukje van mij, Wilco Giesen, een enthousiaste Alinker gebruiker, die zijn bevindingen graag met jullie wil delen. Nadat ik 27 juli 2014 uit het niets werd getroffen door een fors herseninfarct, een CVA, werd mijn leven werd behoorlijk op de kop gezet, om maar een statement te gebruiken. Niet Aangeboren Hersenletsel, met onder andere een blijvende, halfzijdige verlamming rechts, is nu mijn deel. Ik was een druk, sportief baasje. Nu was alles over, ik moest veel gewone alledaagse zaken als o.a. staan, lopen, eten, drinken weer opnieuw leren. Ik zat, als fanatiek sporter, in een rolstoel!!!
Ik ben nu inmiddels 3 jaar verder, 3 jaren van veel, intensief, geestelijk en lichamelijk revalideren. Lichamelijk betekent dit meerdere keren in de week fysiotherapie, (veel) fietsen op een aangepaste 3 wielige ligfiets, zwemmen met een wetbelt, en weer, naar vermogen, ‘’lopen’’. Een periode van vallen, opstaan en vooral doorgaan! Maar met name het ‘’lopen’’ bleef toch behoorlijk achter. Vooral het ‘’lopen’’ van afstanden lukt mij niet meer. Je blijft echter kijken en zoeken naar mogelijkheden om de weg omhoog weer te vinden. Veel informeren bij ervaringsdeskundigen, lotgenoten en andere mensen die je misschien op het juiste spoor kunnen zetten.
Zo kwam ik op internet in contact met, zeg maar gerust het fenomeen, de Alinker. Dat leek mij ook wel wat! Met mijn fysiotherapeut en enkele lotgenoten heb ik een bezoekje gebracht aan Sjoukje Ziel van ‘’Vierfiets’’ in Amersfoort. Zij is een zeer enthousiaste, enorm bevlogen, leverancier van onder andere de Alinker. Ik was meteen om! Ondanks mijn halfzijdige verlamming zag ik weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Na de Alinker, een stabiele loopfiets, eerst een tijdje te hebben geprobeerd, onder andere met enkele lotgenoten, beschik ik nu sinds een half jaar over een Alinker. Wat een uitvinding is dit!
In het begin was het toch behoorlijk wennen, je angst om te vallen, wennen aan de nieuwe manier van bewegen, je nieuwe ik. Ik kon eerst maar een klein blokje rond in mijn dorp. Dit had natuurlijk vooral met de gewenning, je houding en de techniek te maken. Het gebruiken van 1 zijde van m’n lichaam na mijn CVA was toch behoorlijk wennen. Maar inmiddels heb ik de Alinker leren kennen en waarderen! Ik heb de ‘’rijlessen’’ en het stukje ‘’voertuigbeheersing’’ nu inmiddels behoorlijk onder de knie! Het ‘’Alinkeren’’ gaat me steeds makkelijker af. Met ‘’Alinkeren’’ bedoel ik het steppend met 1 been vooruit gaan. Ik probeer het gewone ‘’lopen’’ ook verder op te pakken en te verbeteren, maar dit gaat, waarschijnlijk door de halfzijdige verlamming, beduidend minder goed en zeker minder snel.
Steppend met de Alinker kan ik nu weer ‘’gewoon’’ wandelen. Met het gezin naar bijvoorbeeld een museum of dierentuin gaan of gewoon een middagje winkelen, (mocht je daar liefhebber van zijn, haha). Ik kan weer actiever in het ‘’normale’’ leven staan. Zelfs wandeltochtjes, qua tempo en afstand, zijn weer mogelijk.
De Alinker is voor mij weer actief allerlei dingen kunnen doen, activiteiten die normaal niet meer mogelijk waren voor mij. En als je onverhoopt tijdens het ‘’Alinkeren’’ vermoeid raakt, geen probleem. Je zit heerlijk op het zadel of anders kun je even stoppen voor een bakkie!
De Alinker is voor mij als hulpmiddel echt een uitkomst. Normaal moest ik voor dit soort uitstapjes in een rolstoel plaatsnemen, om vervolgens rondgereden te worden! Nu kan ik zelf weer lekker vooruit, ik ben veel mobieler geworden en heb zelf weer de touwtjes in (een) handen. De Alinker geeft je weer een enorme (bewegings)vrijheid, het vergroot je actieradius enorm.
Verder werk ik zo ook aan mijn algehele conditie, nog een prettige bijkomstigheid.
Ik heb zo al weer nieuwe, sportieve doelen weten te realiseren. Onlangs heb ik 20 kilometer steppend op de Alinker afgelegd, met een snelheid van circa 11 km/u.
Ook heb ik de Alinker pas mee gehad op onze 1e vakantie na mijn CVA. Per trein en vliegtuig naar een grote, Duitse stad. Daar heb ik de hele week de Alinker gebruikt als vervoer/hulpmiddel, o.a. naar winkels en musea. Onnodig om te zeggen dat dit veel verbaasde, maar alleen zeer enthousiaste reacties opleverde!
Inmiddels heb ik gedurende ruim een half jaar alleen maar goede ervaringen opgedaan met de Alinker. Ik denk dat de Alinker een goed hulpmiddel zou kunnen zijn bij het weer mobieler worden voor vele mensen met verschillende beperkingen c.q. aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan diverse neurologische aandoeningen, partiële verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtsverlies, spierziekten, amputaties, maar ook bij (sport)revalidatie etc.
De Alinker heeft een goede stabiliteit, bij het op- en afstappen en bij het gebruik, of het nou lopend of steppend is. De Alinker is met 1 been voort te bewegen en met 1 arm te besturen c.q. bedienen. Het lukt mij, halfzijdig verlamd, de Alinker te demonteren en in de auto te plaatsen! Erg gemakkelijk in gebruik dus.
In de juiste houding op de Alinker, deze verschilt natuurlijk per persoon, komt de ingezette energie puur ten goede aan de voortbeweging. De schokbelasting is minimaal, de schokjes door oneffenheden in de ondergrond worden grotendeels geabsorbeerd door de verende zadelpen. Daarnaast is de hoeveelheid spierkracht (energie) die nodig is om de Alinker in gang te zetten, relatief gering. Wel vereist het gebruik van de Alinker enige oefening (eventueel met fysio- of ergotherapeut).
Voor mij is de Alinker een mooie manier om zelf de draad weer op te pakken. Ik heb mijn bevindingen opgetekend om ook andere mensen hiervan deelgenoot te laten zijn. Ik hoop hierdoor ook weer mensen te inspireren en te stimuleren om, vooral sportief, te bewegen en dit te blijven doen. Dit omdat het een (zeer) positief effect heeft bij het revalidatieproces en het vitaal worden en blijven.
Daarnaast is het ook van invloed op je persoonlijke welzijn wanneer je met een Alinker, je zelfstandig bewegend, weer onder de mensen begeeft. Een ander belangrijk sociaal aspect is dat je iemands beperking niet kunt ‘’aflezen’’ aan de Alinker. Verder heeft de Alinker gewoon een sportieve, coole, uitstraling die ook goed doet aan het sociale aspect. Kortom, een ideaal hulpmiddel bij mobiliteit!
Mijn motto is: Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen! Beweeg en leef!

Specificaties

Het frame is opvouwbaar is daardoor mee te nemen in de trein of auto. De Alinker is nu nog alleen in het geel verkrijgbaar, maar later ook in andere kleuren.

De Alinker loopfiets weegt 12 kilo en kan tot 120 kilo dragen. De loopfiets voor volwassenen is verkrijgbaar in 3 maten, voor mensen tussen de:

  • 1.45 en 1.65 m (small)
  • 1.65 en 1.80 m (medium)
  • 1.80 en 2 m (large)

De Alinker is te koop vanaf 2.380,00 euro. Je vindt meer informatie en bestelt de Alinker bij  Alinker.nl

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 mei 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Loopfiets volwassenen Alinker? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Loopfiets volwassenen

Bekijk de keuzehulp

Getest door het Scouters testteam

Loopfiets

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters
Beoordeling 4.5

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Getest op 3 januari 2018 door Scouters