Boodschappentrolley

Old school maar heel functioneel: de boodschappentrolley. En die is tegenwoordig lang niet altijd saai en degelijk meer, want er zijn talloze soorten boodschappentrolleys, ook in hippe designs. Handig is dat er boodschappentrolleys zijn die tegelijk ondersteunen bij het lopen! We scoutten de beste boodschappentrolleys voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in deze onafhankelijke keuzehulp.

Laatst gewijzigd op 30 augustus 2023 door Scouters

Wat voor soorten boodschappentrolley zijn er en waar let je op?

Er zijn heel veel verschillende soorten boodschappentrolleys. Waar let je op als je een boodschappentrolley koopt? Hieronder enkele zaken om te overwegen als je een trolley koopt:

  • Design: er zijn steeds meer leuke, hippe boodschappentrolleys zoals de James en Derriere la Porte
  • Opvouwbaar: een deel van de trolleys kan je opvouwen en makkelijk meenemen, bijvoorbeeld achter in de auto
  • Koppelbaar: voor sommige boodschappenwagens heb je een koppelstuk zodat je ze achter de fiets kan hangen, zoals die van Andersen
  • Duwen: boodschappentrolleys met 4 wielen kan je ook duwen en als loopondersteuning gebruiken (zoals een rollator), bijvoorbeeld de Playmarket of boodschappenrollator
  • Trap op: er zijn trolleys die je makkelijk de trap op kan trekken omdat ze aan beide kanten drie kleine wieltjes hebben, bijvoorbeeld die van Playmarket en Andersen
  • Hoge mand: bij boodschappenwagens met een hoge mand hoeft te minder te bukken om er spullen in te leggen of uit te pakken, zoals de We Go
  • Stoeltje: als je onderweg even uit wil rusten kies dan een boodschappentrolley met zitje, zoals de Komfort van Andersen of de Hamar
  • Grote wielen: met grotere wielen rijdt de trolley makkelijker, zeker over losse tegels of drempels
  • Kwaliteit: voor een inschatting van de kwaliteit kijk je naar de dikte van de buizen, de wielen en natuurlijk naar ervaringen van anderen

De boodschappentrolleys die we scoutten, staan voor je op een rij. Staat jouw favoriete trolley er niet bij of ben je op zoek naar een andere trolley? We horen het graag en voegen deze toe dan kunnen anderen hier ook over lezen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over boodschappentrolleys

Verrassend hippe boodschappentrolleys

De tijd dat een boodschappentrolley alleen in een saaie kleur en standaard design wordt gemaakt, is echt voorbij. Er zijn heel veel hippe, stijlvolle en zelfs gepersonaliseerde boodschappentrolleys op de markt waarmee je graag gezien wordt. Die van het merk Rolser bijvoorbeeld zijn heel degelijk gebouwd en verkrijgbaar met een opvallende print erop. De boodschappentrolleys van het bekende Franse merk Derriere la Porte (je kent dat merk misschien van de vrolijke blikken), worden veel gemaakt van glad vinyl met allerlei vrolijke prints en kleuren. Handig is dat de trolleys van Derriere la Porte ook met speciale wielen voor om de trap op te komen verkrijgbaar zijn.

De boodschappentrolleys van het Oostenrijkse merk James spannen de kroon als het gaat om het volgen van de laatste trends: de stevige boodschappentrolleys zijn werkelijk in alle ontwerpen verkrijgbaar: van tijgerprint tot citroenen en van wolvenprint tot bedrukt met het logo van Amnesty International. Heel cool. Zoek je een stijlvolle boodschappentrolley maar dan eentje zonder prints? Dan is de Carrycruiser van Reisenthel misschien iets voor je: een heel stevige, strakke trolley waarin je je boodschappen bovendien goed koel houdt dankzij de koeling.

Getest: Boodschappentrolley Reisenthel Carrycruiser

Het Scouters testteam test regelmatig hulpmiddelen. Zo testte Marcelle eind 2017 de Reisenthel Carrycruiser: een stijlvolle trolley met koeling. Hoe bevalt de trolley haar?

Bekijk de testvideo of de volledige rapportage.

 

Boodschappentrolley mee op reis: in de auto of aan je fiets of rolstoel

Handig is dat veel boodschappentrolleys opvouwbaar zijn en zo makkelijk mee op pad te nemen in de trein, auto of compact te stallen in je schuur. Ook zijn de meeste trolleytassen los te maken van het frame. Dan nog blijft het frame vaak groot en heb je best wat ruimte nodig in je kofferbak om de trolley op te bergen. De boodschappentrolleys van Playmarket zijn bijvoorbeeld wel helemaal inklapbaar, wat heel prettig kan zijn als je ermee op pad gaat.

Wil je je trolley meenemen achter je fiets of je rolstoel? Daar zijn ook mogelijkheden! Aan de trolleys van het merk Andersen kan je een extra stuk bevestigen waardoor die aan je deze aan je fiets hangt. Ideaal, zo wordt je trolley een fietskarretje. Een zelfde soort oplossing hebben wij nog niet gescout voor aan je rolstoel. Je kan natuurlijk wel een stevige haak aan je rolstoel bevestigen, waarin je het duwhandvat van je boodschappentrolley kan hangen. Weet jij hiervoor een handige oplossing? We horen het graag, zodat je we die ook kunnen delen in deze keuzehulp.

Boodschappentrolley én ondersteuning bij het lopen, ook op de trap

Een boodschappentrolley kan ook prettig zijn als ondersteuning bij het lopen, zeker als die 4 wielen heeft. Hiermee duw je de trolley voor je uit, net als een kinderwagen of rollator. Een onopvallend alternatief voor de rollator! Playmarket heeft bijvoorbeeld 2 varianten boodschappentrolleys met 4 wielen: één met een hoge (We Go) en één met een diepe mand (Go Up). De hoge mand is handig als je niet zo diep kan bukken. Dat moet wel goed kunnen als je die de diepe mand gebruikt, maar die is stabieler bij het lopen. Wil je tussendoor ook af en toe rusten? Dan is een boodschappentrolley met zitje misschien handig voor jou, bijvoorbeeld deze boodschappentrolley Komfort van Andersen. Ook de nieuwe shoprollator Promenade van het merk Cemex en de Rollz Flex kan je gebruiken als een boodschappentrolley. De tas van deze trolleys/rollators is kleiner dan die van de meeste boodschappentrolleys maar de veiligheid is extra groot, dankzij de handremmen.

Fijn aan de Go Up van Playmarket is overigens ook dat je die ook makkelijk de trap op kan trekken. Woon je niet op de begane grond? Dan is dit een goede oplossing voor je! Er zijn meer boodschappentrolleys die je de trap op kan trekken: door de innovatieve 3-wiel-contructie hoef je de trolley niet volledig op te tillen, maar rol je die als het ware omhoog. Voorbeelden van boodschappentrolleys die de trap op kunnen naast de Go Up, zijn die van Andersen en Derriere la Porte.

Gerelateerde hulpmiddelen