Keuzehulp draaien en verplaatsen in bed

Keuzehulp draaien en verplaatsen in bed

Keuzehulp draaien en verplaatsen in bed

Deze nieuwsbrief liet even langer op zich wachten, achter de schermen waren we keihard aan het werk. Draaien en verplaatsen in bed, het lijkt zo vanzelfsprekend dat je dat zelf kunt. Maar helaas is dat niet altijd zo. En toch kun je door de beste keuze voor een passend hulpmiddel soms jouw zelfstandigheid bewaren om net even lekkerder te gaan liggen of om te draaien in bed.
 

Ergotherapeut en gastschrijver, Jacqueline Stomp heeft voor Scouters echt heel veel speurwerk gedaan om een goed overzicht te maken welke hulpmiddelen er zijn om zelfstandig of met geringe of uitgebreide hulp in bed te kunnen draaien en verplaatsen.

Aan de hand van dit keer vijf vragen, krijg je een helder inzicht in de mogelijkheden.

  1. Wil je je verplaatsen in bed en kan je dat bijna helemaal zelf?
  2. Wil je je verplaatsen in bed en kan je dat deels zelf?
  3. Wil je je verplaatsen in bed en kan je zelf bijna niet meehelpen?
  4. Wil je je draaien in bed om op de rand van je bed te kunnen zitten? (van lig naar zit)
  5. Zoek je een hulpmiddel bij het verplaatsen in bed en ben je vrij zwaar? (meer dan 150kg)

Ondersteund door de webmasters en redactie heeft Jacqueline het voor elkaar gekregen om meer dan 50 hulpmiddelen toe te voegen aan onze website. Dit brengt ons op een score van 1.139 hulpmiddelen op de Scouters site! Hulpmiddelen van een glad hoeslaken, naar een grote diversiteit aan wentel systemen tot geavanceerde draaibedden.

Klik beneden aan deze pagina op de Keuzehulp of lees hier het artikel dat in het Ergotherapie Magazine hierover is gepubliceerd.

Paar voorbeelden van de genoemde hulpmiddelen staan onderaan deze pagina.

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Wat voor soorten hulpmiddelen zijn er om te draaien en verplaatsen in bed en waar let je op? We scoutten de beste hulpmiddelen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.